foto: arhivă

CSU Alba Iulia nu a fructificat şansa de a se califica în semifinalele Cupei României la baschet feminin. CSU a pierdut sfertul de finală cu CSM Satu Mare, disputat vineri seară în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

CSM Satu Mare s-a impus cu 69-59 (20-20, 21-13, 18-14, 10-12) într-un meci în care gruparea universitară albaiuliană a dat o replică destul de solidă mai bine cotatei sale adversare, mai cu seamă în prima repriză şi în finalul ultimului sfert.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSU, care a început meciul în “5”-ul Fodor, Crăciun, January, Morrissette, Fleming, a condus cu 16-13 şi 20-17 în primul sfert, încheiat la egalitate (20-20). În sfertul secund, formaţia din Satu Mare s-a distanţat la 26-22, dar Alba Iulia s-a apropiat imediat la 25-26. S-a făcut apoi 32-27 pentru echipa din nordul ţării. CSU Alba Iulia a mai avut un moment în care s-a apropiat la un singur punct de oponente (33-34), însă în ultimele minute dinaintea pauzei mari, pe fondul unor erori în jocul echipei pregătite de spaniolul Manuel Angel Rodriguez dar şi al unor decizii de arbitraj controversate, s-a consemnat cel mai mare ecart de până atunci dintre cele două combatante, opt puncte, scorul la jumătatea disputei fiind CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia 41-33.

În sfertul al treilea, CSU s-a apropiat în două rânduri la patru puncte (37-41 şi 40-44), a doua oară după un coş de trei puncte al lui January. Satu Mare s-a distanţat la 14 puncte (56-42) când mai erau trei minute de joc efectiv până la ultima pauză. “Triţa” lui Morrissette şi un coş de două puncte al aceleeaşi jucătoare a adus Alba Iulia la 12 puncte de oponente (47-59), rezultat consemnat înaintea ultimului sfert.

În sfertul al patrulea Satu Mare s-a dus şi la 17 puncte de CSU (64-47), însă echipa din Alba Iulia s-a apropiat la şapte puncte (59-66) după un coş de trei puncte al lui Morrissette. Diferenţa finală a fost de zece puncte în favoarea sătmărencelor: 69-59.

Ashley Morrissette, cu 23 de puncte, a fost cea mai prolifică marcatoare a partidei. Multe puncte pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: January – 12 şi Fodor – 9.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.