img_6284LPS Sebeș ne-a obișnuit în ultimii ani să ne ofere produse interesante din punct de vedere fotbalistic. Astăzi a sosit momentul să vorbim despre un junior din tabăra lui Doru Oancea, antrenor ce reușește performanțe importante în rândul juniorilor republicani, raportat la condițiile de care beneficiază. 

  • Carte de vizită

Nume: Gabriel Oltean

Oferte echipament JomaOferte Joma

Data nașterii: 30 mai 1998

Înălțime: 1,79 metri

Greutate:  69 Kg

Post: Atacant

Piciorul de bază:  dreptul

  • Scurtă prezentare

Gabriel Oltean și-a început cariera în linia de fund, unde era folosit ca fundaș dreapta și fundaș central. Accidentările și absențele din lot l-au determinat pe Doru Oancea să-l foloseacă și în plan ofensiv profitând de calitățile lui. Mutarea s-a dovedit a fi una extrem de inspirată mai ales că Oltean are simțul porții și înscrie goluri.

  • Văzut prin ochii antrenorului

Doru Oancea l-ar compara pe Gabriel Oltean cu un vârf de careu, nu are tehnica lui Alibec și marchează mai mult ca Golubovic, astfel că tehnicianului din „Arini” i-a fost greu să-l compare cu cineva.

„E un jucător ambițios, muncitor, sârguincios. Trage de el se vede că își dorește să ajungă fotbalist. Categoric e unul din elevii mei pe care-l văd jucând mai sus. A început atacant din cauza unor absențe, dar treptat mi-a demonstrat că are o mare calitate, dă gol, iar asta este extrem de important pentru un atacant. Un alt avantaj este dat de faptul că este polivalent. A jucat fundaș central, fundaș dreapta, mijlocaș, nu poate juca în spatele vârfurilor în rest orice post poate fi utilizat”, a declarat Doru Oancea.

Acesta a mai menționat faptul că Oltean își elimină cu ușurință adversarii din joc, iar când vine vorba de duelurile fizice e un adevărat leu, având o rată mare de succes.

  • Caracterizare prin proprii ochi!

Gabriel Oltean și-ar dori ca în țară să evolueze pentru Steaua București, în vreme ce în afara țării ar vrea să joace la Real Madrid, avându-l ca idol pe Cristiano Ronaldo.

„Sunt un jucător ambițios ,hotărât în ceea ce fac, am viteză bună ,forța ,detentă ,muncitor ,disciplinat”, a declarat Gabriel Oltean.

  • A picat testul de altruism

Reporter: Hai să facem un test! Un coleg de-al tău nu are o zi prea bună, a ratat deja câteva ocazii. Vine minutul 90, scorul e egal,  scăpați 2 contra 1, el e poziționat mai bine, îi pasezi?

Gabriel Oltean: Nu

Reporter: Dar ce soluție alegi?

Gabriel Oltean: Să trag la poartă

Reporter: Și dacă ratezi?

Gabriel Oltean: Îmi asum responsabilitatea.

Gabriel Oltean se vede peste 4-5 ani jucând cel puțin la nivelul eșalonului terț, deși antrenorul lui îl vede puțin mai sus, mai ales pentru că este un elev care caută mereu să progreseze.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.