Echipa de fotbal băieți U8 a Şcolii Gimnaziale nr. 3 Cugir, coordonată de profesorii Cătălin Pașcanu și Ioan Bașca, s-a clasat pe locul al doilea la etapa zonală (finală) a Cupei Tymbark, ce a avut loc în 14-15 aprilie la Reșița.

Demarată în octombrie 2016, competiția de fotbal pentru copii Cupa Tymbark Junior a ajuns în faza zonală. În şase localități din țară au avut loc, au loc sau vor avea loc în perioada imediat următoare meciuri de fotbal între echipe formate din elevi, fete sau băieți, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pentru elevii de la U8 (6-8 ani) această etapă este și cea finală, rezultatul meciurilor desemnând micii campioni la această categorie de vârstă.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

La etapa zonală de la Reșița au participat 36 echipe, împărțite pe trei categorii de vârstă (U8, U10 şi U12), din șase județe: Alba, Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Caraș Severin şi Arad.

Meciurile U8 s–au desfășurat pe cinci terenuri.

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir, au obținut două succese în grupă (5-1 cu reprezentanta județului Mehedinți și 4-0 cu reprezentanta județului Caraș Severin), calificându–se astfel în finală.

Din păcate, în marea finală, elevii antrenați de cei doi profesori Cătălin Pașcanu și Ioan Bașca au pierdut, cu scorul de 0-3, în fața Liceului cu Program Sportiv “Banatul” Timișoara.

Cel mai bun marcator al școlii cugirene a fost Andrei Iosif (7 reușite) – al doilea marcator al turneului. Ceilalți marcatori au fost: David Vodă, David Trif, Andrei Partenie, Bogdan Teban – cu câte o reușită fiecare.

La același turneu s-a făcut remarcat și portarul echipei școlii din oraşul de la poalele Drăganei, Ionuț Lazăr.

Câștigătorii au fost recompensați cu medalii, diplome și cadouri din partea sponsorilor.

Lotul de jucători care a reprezentat Școala Gimnazială nr. 3 Cugir la această competiție a fost următorul: Andrei Iosif, David Vodă, David Adam, Tudor Negru, Andrei Partenie, Bogdan Teban, Mihnea Mureșan, David Trif, Ionuț Lazăr, Grațian Zălar, Ștefan Antal, Alexandru Herlea.

În perioada 8-9 mai, elevii din clasele III–IV de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir vor fi prezenți la etapa zonală a Olimpiadei Națională a Sportului Școlar, care se va desfășura tot în Valea Domanului.

articol scris de Sorin Giurcă

credit foto: Mircea Simu

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.