Pe lângă faptul că CSU LPS Alba Iulia se pregătește să revină în prima ligă a baschetului feminin românesc, clubul universitar din Cetatea Marii Uniri trăiește din nu clipe de glorie, după ce una dintre cele mai talentate baschetbaliste albaiulience, Andreea Fleșer a fost convocată la naționala Under 18 a României. Sportiva se află în cantonament la Cheile Grădiștei, unde reprezentativa României se pregătește pentru Campionatele Europene Divizia B, din 4-13 august!

Andreea Feleșer este un produs al baschetului albaiulian, aceasta fiind una dintre cele mai constante sportive în actualu lsezon al Ligii 1, unde CSU LPS Alba Iulia a evoluat în turneul pentru promovare.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Andreea a fost convocată la naționala Under 18 a României, în cantonament la Cheile Grădiștei, unde selecționata condusă de Călin Tănase se pregătește pentru Campionatele Europene Divizia B, care va avea loc în perioada 4-13 august, în Irlanda.

„Mă bucur că am ajuns aici și că îmi reprezint liceul, clubul, orașul, județul și mai ales țara… O să dau tot în această perioadă de pregătire, pentru că îmi doresc foarte mult să particip la aceste Campionate Europene. Le mulțumesc, antrenorului meu, Nicușor Marcu și antrenorilor de aici, care mi-au dat oportunitatea să particip la această selecție”, a declarat Andreea Fleșer.

Sportiva din Alba Iulia a subliniat faputl că a contat foarte mult în alegerea ei și faptul că a evoluat constant la echipa din club în eșalonul secund al baschetului românesc.

„Faptul că am evoluat și în liga a 2-a m-a ajutat foarte mult să cresc pe linie baschetbalistică, deoarece acolo este alt nivel, cu fete experimentate, unele având chiar experiența diviziei A”, a conchis sportiva.

La finalul acestei luni, România va pleca în Bulgaria, unde va suține câteva meciuri amicale. Din 3 iulie, naționala U18 revine în țară și se deplaseaza la Oradea pentru o nouă pregătire, iar în perioada 11-16 iulie, fetele vor pleca în Slovacia pentru a participa la un turneu amical.

Cantonamentul va continua apoi în țară, la Târgoviște, unde naționala va avea parte și de alte meciuri test, iar pentru plecarea spre Dublin, gazda Campionatelor Europene U18, programată pentru începutul lunii august, fetele vor efectua ultimele antrenamente în Arena de Baschet din București.

La Campioantele Europene din Irlanda (Dublin), reprezentativa U 18 a României face parte din Grupa C, alături de Olanda, Israel, Norvegia, Georgia și Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here