CSU Alba Iulia nu a reușit să dubleze victoria de senzație obținută luni, pe teren propriu, cu Agronomia București, iar astăzi, a cedat în capitală, scor 59-88 (11-28, 17-14, 20-20, 11-26) în fața câștigătoarei fazei semifinale – Rapid București. Cu toate astea, după prima fază a Ligii 1 la baschet feminin, CSU Alba Iulia s- păstrt pe podium, fiind a 2-a după rapidiste, urmând ca în final four-ul promovării să mai intre SCM Timișoara și Agronomia București, turneul urmând să fie disputat într-o locație care va aleasă la începutul săptămânii viitoare.

CSU Alba Iulia nu a reușit să își păstreze ritmul din meciul cu Agronomia București, cedând categoric primul și ultimul sfert în fața experiementatelor jucătoare de la Rapid București. Rapidistele au luat avans pe tabelă încă din debut, iar după primul sfert conduceau cu 28-11, pentru ca la pauză, diferența să scadă ușor, dar tot c uavantaj pentru baschetbalistele vișinii, scor 42-28.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Cel de-al 3-lea sfert a fost cel mai echilibrat, încheiat la egalitate, însă tot gazdele au pornit cu prima șansă înaitne de ultimele 10 minute ale partidei, după ce conduceau pe tabelă cu 62-48.

Diferența s-a făcut clar în ultima pătrime, când CSU LPS Alba Iulia a cedat definitiv rimtul partidei, pentru ca la final, Rapid București să se impună categoric, scor 88-59.

Astfel, Rapid București, CSU Alba Iulia, SCM Timișoara și Agronomia București întră oficial în hora promovării, urmând să lupte pentru cele două locuri de liga națională la un turneu organiat în Banat sau capitală, în funcție de licitația programată la lunea viitoare.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Kelly Walter – 26 de puncte, Andreea Fleşer – 14, Georgiana Plăvițu – 11, Florina Rusu – 4, Adina Ivaşcu – 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here