De mult nu au mai ieșit românii în stradă „din cauza” sportului, fără motive politice sau alte nemulțumiri aduse în sânul nostru de cei care ne conduc! A fost „Generația de Aur”, care „și-a dat duhul” în 2000, la Euro, murind o parte din sportul nostru odată cu încheierea unei părți incredibile ale sportului românesc! Gimnasitca a ținut steagul sus până de curând, parcă, parcă ieșind din nou din sfera învinșilor, handbalul ne-a adus atâtea bucurii și deziluzii, dar tu, tu, Simona… ne poți scoate din nou în stradă! Adu „hardughia” aia de metal acasă, în România, o Românie care a dat de multe ori tonul și în tenis, însă a rămas știrbă vreo… 39 de ani, de la ultimul succes la un Grand Slam, punctat tocmai de managerul tău, Virginia Ruzici!

Era 2014 și Simona juca prima ei finală de Grand Slam! Era tot un Roland Garros, acceași zgură parcă mărunțită cum numai francezii știu să o facă, deh, au francofonizat și zgura:). Sharapova era adversa lui Halep, care nu a prins zi de grație, sau mai bine spus – nu avea nicio șansă să obată pe rusoaică! Era o luptă inegală, parcă într-un soldat rus și unul român, plecat la luptă cu armele din dotare, fără echipament special!

Oferte echipament JomaOferte Joma

Acum, lucrurile stau altfel! Dar până atunci, sunt sigur că „pomelnicul” Simonei este plin, mulți români au subapreciat-o, au tăvălit-o în nămolul mediatic, doar pentru simplul fapt că nu reușea break după break.

Să ne înțelegem! Simona Halep nu este Serrena Williams, nu este nici Djokovic, și oricare altă comparație din tenis nu o poate eticheta! Ea este un „pui” de machidon, și știm toate acele povești cu aromânii, că luptă până în ultima clipă, având parcă flacăra dorinței aprinsă mai ceva ca sârbii!

Simona nu joacă tenis, ea îl cântă! Ca pe note! Nu tot timpul atacă „gravele”, o lasă moale pe „acute”, își mai pierde vocea, mai adaugă câte o „floricică”, însă întotdeauna reușește… să smulgă aplauze la final, la fel ca la concertele artiștilor mari!

Simona Halep este un adevărat ambasador! Ea ne face să fim acum mândri, și după farte mult timp să ieșim și noi cu pieptul în față, că metalul cel mai prețios din tenisul mondial ajunge în spațiul des survolat, traversat sau chiar invadat de către americani, ruși, etc., al Carpaților, Dunării și Mării Negre, sau carpato-danubiano-pontic, așa cum ne place să ne aducem aminte de la geografie!

Mai mult de atât, câștigarea unui Rolland Garros ar reprezenta un motiv foarte bine întemeiat să ieșim în stradă! Nu pentru vreo Ordonanță de Urgență a Guvernului, nu pentru vreun vot, pentru vreun „sportiv” politic, ci pentru cel mai mare ambasador al țării noastre… SPORTUL!

Să fim serioși! Și atunci când călătorești peste meleaguri românești, nu te întreabă nimeni de Grindeanu, Iohannis sau Dragnea, însă poți să smulgi un zâmbet cu un simplu HAGI, COMĂNECI sau ȚIRIAC.

Și cum numai tu mai poți face acest lucru, chiar dacă sâmbătă suntem cu sufletul la gură și pentru tricolori, te rugăm, la unison, Simona… scoate-ne în stradă!


Simona Halep o va întâlni în finala Roland Garros pe Jelena Ostapenko, jucătoare din Lituania, clasată pe locul 42 WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here