foto: facebook/bogdan borza

Cel mai mare talent pe care l-a dat oraşul Cugir în tenis traversează cea mai bună perioadă. Bogdan Borza a profitat de finala jucată recent la turneul futures de la Chitila şi a ajuns pe cel mai bun loc din carieră.

În vârstă de 20 de ani, jucătorul născut în oraşul din judeţul Alba, dar care se pregăteşte la Bucureşti, a urcat 104 poziţii în clasamentul ATP, aflându-se acum pe locul 707.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Profitând şi de indisponibilităţile lui Marius Copil şi Adrian Ungur, Borza va fi om de bază al României în meciul de Cupa Davis din weekend, pe care „tricolorii” îl vor disputa în Austria. Cel mai probabil, tânărul cugirean va fi folosit la meciurile de simplu de către căpitanul nejucător Andrei Pavel, Borza urmând să joace şi împotriva numărului şapte mondial, Dominic Thiem.

„Ei pornesc favoriţi, îl au în echipă pe Dominic Thiem, dar nu plecăm învinşi. Avem o mentalitate pozitivă şi sperăm că vom putea scoate un rezultat cât mai bun. Vrem să ne întoarcem cu capul sus din Austria. Ar fi o surpriză să obţinem o victorie acolo, dar nimic nu e imposibil. Ne bucurăm foarte mult de victoria lui Horia, l-am susţinut toţi. Îi dă încredere şi lui această victorie şi să sperăm că ne va ajuta şi pe noi în această partidă cu Austria”, a spus tenismenul cugirean înaintea plecării spre Austria.

Meciul de Cupa Davis se va disputa de vineri până duminică, la Wels, pe zgură şi contează pentru primul tur al play-off-ului de menținere în Grupa I, zona Europa/Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here