CSM Volei Alba Blaj a obţinut un succes de moral, câştigând pe terenul liderului CSM Bucureşti. Echipa din Blaj s-a impus cu 3-2 în Capitală, astfel încât lupta pentru titlu în Divizia A1 rămâne deschisă. 

CSM Volei Alba Blaj a început perfect meciul, conducând cu 5-0 în setul de deschidere. La primul time-out tehnic scorul a fost 8-3 pentru Blaj. Diferenţa a crescut la şase puncte (11-5), apoi gazdele au micşorat ecartul (10-13), iar la cel de-al doilea time-out tehnic distanţa pe tabelă dintre combatante a fost din nou de şase lungimi: 16-10 în favoarea grupării din “Mica Romă”. Din nou CSMB a avut un moment de reviriment, redresându-se din pumni şi determinându-l pe Darko Zakoc să solicite time-out la scorul de 18-16 în favoarea echipei sale. Formaţia din Bucureşti s-a apropiat la un singur punct (18-19), dar apoi Blajul s-a distanţat din nou (22-18). A fost rândul pentru un forcing al gazdelor, care au venit la 22-23. CSM Volei Alba Blaj a câştigat primul set cu 25-22 (în 26 de minute).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Startul setului secund a fost dominat de gazde, care au ajuns să aibă avantaj de trei puncte (6-3). La primul time-out tehnic s-a intrat cu 8-5 pentru echipa din Bucureşti. Blajul s-a apropiat la 8-9. Un blocaj excelent al Anei Cleger a restabilit egalitatea (11-11), iar Salaoru şi-a adus imediat echipa în avantaj (12-11). La al doilea time-out tehnic s-a intrat cu 16-15 pentru tripla campioană a României. Blajul s-a distanţat la trei puncte (18-15), dar CSMB-ul nu a renunţat la luptă şi a egalat la 20. S-a mers cap la cap într-un final de set electrizant, actul al doilea al derby-ului fiind adjudecat cu 25-23 (în 28 de minute) de CSM Volei Alba Blaj.

Începutul setului al treilea a fost favorabil echipei din Blaj, care avea 8-4 la primul time-out tehnic. Echipa din Bucureşti s-a apropiat la 7-9, însă Adina Salaoru a dus din nou Blajul la patru puncte de oponente (12-8), după care ecartul a crescut la 14-8. La al doilea time-out tehnic CSM Volei Alba Blaj conducea cu 16-12. CSMB a revenit însă senzaţional, a egalat, a preluat conducerea şi a câştigat setul cu 25-21 (în 28 de minute).

Startul setului al patrulea a stat sub semnul echilibrului, după care gazdele s-au dus la 5-3. La primul time-out tehnic CSMB conducea cu 8-4. Diferenţa a crescut la 12-6, iar la al doilea time-out tehnic s-a intrat cu 16-9 în favoarea gazdelor. Blajului nu-i mai iasă aproape nimic şi formaţia din Capitală câştigă acest act al meciului cu 25-18 (în 26 de minute), trimiţând meciul în decisiv.

În decisiv, Blajul a condus cu 3-0 şi 4-1, dar gazdele au egalat la 4. S-a mers apoi cap la cap până la punctul 7, după care CSM Volei Alba Blaj s-a dus la 11-7, avans care s-a dovedit decisiv, formaţia din “Mica Romă” impunându-se cu 15-10 şi câştigând meciul cu 3-2.

CSM Volei Alba Blaj (antrenor Darko Zakoc): Petya Barakova – Slavina Koleva, Adina Salaoru (cpt.), Nneka Onyejekwe, Mariana Aquino, Ana Cleger – Selime Ilyasoglu (libero). Au mai jucat: Lena Moellers, Aleksandra Crncevic, Lynda Morales, Ramona Rus.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.