foto: facebook Volei Alba Blaj

Directorul general al CSM Volei Alba Blaj, Vladimir Bacşiş, a acordat paginii de facebook a grupării din “Mica Romă” un interviu legat de organizarea, de către clubul blăjean, a turneului Final Four al Ligii Campionilor, ce va avea loc, în 5 şi 6 mai, în Sala Polivalentă din Bucureşti. Vladimir Bacşiş a explicat care au fost motivele pentru care turneul va fi organizat la Bucureşti, şi nu la Cluj sau Sibiu, asigurându-i pe suporteri de preocuparea conducerii clubului de a facilita prezenţa unui număr cât mai mare de fani blăjeni la marele eveniment sportiv din luna florilor.

– Ce reprezintă pentru Volei Alba Blaj organizarea Final Four-ului Ligii Campionilor?

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

VB: Este o mare realizare pentru clubul nostru, pentru oraş, pentru judeţul Alba şi, de ce nu, chiar şi pentru România. Este cea mai importantă competiţie care are loc în acest an în ţara noastră la nivel de sporturi de echipă. Este meritul tuturor, al fetelor, care au reuşit să câştige Grupa A a Ligii Campionilor, al conducerii tehnice, al staffului şi, în primul rând, al celor care ne susţin, şi aici mă refer la partea financiară, adică Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi, în cazul organizării turneului Final Four, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Sportului, Federaţia Română de Volei şi Guvernul României.

– Ce aşteptări aveţi de la Final Four-ul Ligii Campionilor?

VB: Este greu să ai aşteptări atunci când vei întâlni echipe care dispun de bugete impresionante, care au jucătoare de top, campioane olimpice, mondiale sau europene, însă noi credem în şansa noastră, este foarte important ca jucătoarele noastre să conştientizeze faptul că este şansa vieţii lor şi să lupte până la capăt pentru a obţine o clasare pe podium. Cred că orice lucru în plus faţă de locul patru este o performanţă extraordinară pentru echipa noastră. Dar cel mai important lucru este faptul că acest Final Four este pentru întreg voleiul românesc, pentru că ne arată ceea ce înseamnă voleiul de calitate, le dă posibilitatea românilor să urmărească pe viu jucătoare de top, iar lumea află mai multe lucruri despre acest minunat sport, care este voleiul, ceea ce este cel mai important din punctul nostru de vedere. Cred că ăsta este principalul merit al echipei noastre, faptul că aducem voleiul mult mai aproape de poporul român. Este un moment prielnic pentru voleiul românesc.

– Mulţi suporteri şi-au exprimat dezamăgirea că turneul Final Four nu este organizat la Sibiu sau la Cluj. Care este explicaţia?

VB: Noi am încercat să organizăm turneul Final Four cât mai aproape de Blaj. Din păcate, sala din Sibiu nu îndeplineşte cerinţele Confederaţiei Europene de Volei pentru o asemenea competiţie, iar la Cluj, unde se putea juca, sala este ocupată în perioada 5-6 mai, când va fi organizată Cupa Europeană de judo pentru cadeţi. Noi ne-am dorit foarte mult să organizăm Final Four-ul în România şi acesta este motivul pentru care, apoi, am ales să mergem pe varianta Bucureşti. Ne bucurăm mult că oficialităţile de aici ne-au ajutat şi sper că şi la Bucureşti vom avea mulţi fani alături de noi.

– Ce le pregăteşte clubul suporterilor interesaţi să vină la Bucureşti, pe 5 şi 6 mai?

VB: Sunt foarte multe idei, sunt foarte multe discuţii, foarte multe lucruri de organizat, tratăm cu mare seriozitate situaţia suporterilor din Blaj şi vom veni, cât de curând, cu noi informaţii în acest sens.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.