foto: facebook Volei Alba Blaj

CSM Volei Alba Blaj continuă să scrie istorie în voleiul românesc. Echipa din Blaj s-a calificat pentru a doua oară consecutiv într-o finală de cupă europeană, după ce s-a impus, fără emoții, și în returul cu Știința Bacău, în prima semifinală românească din Cupa CEV din istorie.

Dacă anul trecut vicecampioana Europei a disputat finala Ligii Campionilor, în cadrul turneului Final Four pe care l-a organizat la București, în acest an CSM Volei Alba Blaj va juca finala Cupei CEV, a doua competiție valorică din voleiul european intercluburi. În finală, echipa din Blaj va juca împotriva formației Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia), pe 19 martie (la Sibiu) și pe 26 martie (la Busto Arsizio).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În fața a 1.600 de fani veniți în Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, CSM Volei Alba Blaj a început meciul hotărâtă să tranșeze soarta calificării cât mai rapid. La adăpostul acelui 3-0 din tur, blăjencele au încheiat conturile în doar 43 de minute de joc, suficiente pentru câștigarea celor două seturi necesare pentru calificarea în finală. Darko Zakoc a trimis în teren echipa standard, care, deși a dat senzația, în debutul meciului, că nu mai poate să repete evoluția de la Bacău, și-a făcut cu brio datoria. În setul 3, cu calificarea deja în buzunar, tehnicianul sârb a dat posibilitatea tuturor jucătoarelor de pe foaie să evolueze în această semifinală românească. Chiar și așa, în ciuda echilibrului evident din teren, CSM Volei Alba Blaj a reușit să se impună în minimum de seturi, spre marea satisfacție a publicului spectator, care la finalul meciului a aclamat, la scenă deschisă, ambele echipe, într-un deplin spirit de fair-play.

La fel ca în tur, Ioana Baciu a fost principala realizatoare, cu 19 puncte, ea fiind urmată de Ana Lazarevic și Cristina Cazacu (Știința Bacău), ambele cu câte 9 puncte.

CSM Volei Alba Blaj (antrenor Darko Zakoc): Lora Kitipova 2p. (1 as, 1 blocaj) – Nadja Ninkovic 8p., Ioana Baciu 19p. (1 as), Nneka Onyejekwe (cpt.) 2p. (1 blocaj), Ana Lazarevic 9p. (1 as, 2 blocaje), Sonja Newcombe 8p. (1 as) – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Maja Aleksic 4p., Mariya Karakasheva 6p., Aleksandra Cirovic, Ramona Rus, Katerina Zhidkova – Viktoriya Delros (libero).

„Nu a fost atât de ușor precum o arată scorul, și în primul meci la Bacău au fost momente strânse, cel puțin la început, iar azi, așa cum se întâmplă atunci când pornești ca favorită clară, am făcut unele greșeli în debutul jocului, greșeli pe care de obicei nu le facem și am abordat relaxați întâlnirea. Până la urmă am rezolvat așa cum ne-am dorit această semifinală, este un succes foarte mare pentru echipa noastră, pentru acest oraș mic, în condițiile în care nu ne putem compara cu giganții Europei, dar am ajuns pentru a doua oară consecutiv într-o finală europeană, lucru pe care nu orice echipă îl realizează. Nu ne vom mulțumi doar cu această calificare, avem ambițiile noastre, vrem să aducem Cupa CEV la Blaj și consider că, spre deosebire de anul trecut, când am plecat clar cu șansa a doua în finala Ligii Campionilor, în acest an șansele sunt de 50%. Este extraordinar ce am realizat, noi doream să jucăm în Liga Campionilor, pentru că lotul a fost construit pentru această competiției, dar acum vom face tot ceea ce este posbil să câștigăm Cupa CEV. Cred că ajutorul suporterilor va conta foarte mult, ca de fiecare dată, și sunt convins că vom avea o sală neîncăpătoare aici, la Sibiu, în primul meci al finalei”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

„Din păcate, trebuie să mă mulțumesc doar cu atât, la momentul ăsta. Felicit echipa din Blaj, care merită toate laudele pentru modul cum a jucat în aceste meciuri, este o echipă foarte valoroasă și, mă repet, îmi pare foarte rău că nu am putut să ne ridicăm la nivelul adversarului”, a declarat antrenorul Ştiinţei Bacău, Florin Grapă.

„Obiectivul nostru era să avem o participare cât mai lungă în Liga Campionilor, nu am reușit acest lucru și ne-am concentrat apoi pe Cupa CEV. Ne-am dorit să jucăm finala, știam că vom întâlni echipe puternice și în această competiție și de aceea ne bucurăm foarte mult de această calificare. Nu am jucat exact ca la Bacău, se simte un pic și oboseala, dar am reușit să ne atingem obiectivul. Le mulțumesc suporterilor pentru modul cum ne-au încurajat, dar și pentru momentul special de la sfârșitul meciului, când au aplaudat și aclamat și echipa din Bacău”, a declarat căpitanul echipei CSM Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe.

În finala Cupei CEV, CSM Volei Alba Blaj va întâlni echipa italiană Yamamay e-work Busto Arsizio, care a trecut, tot cu o dublă victorie de 3-0, de echipa maghiară Swietelsky Bekescsaba. Meciul tur va avea loc la Sibiu, pe 19 martie, iar returul se va desfășura la Busto Arsizio, pe 26 martie.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.