foto: Selime Ilyasoglu (în tricou distinctiv) – sursa facebook Volei Alba Blaj

Selime Ilyasoglu, jucătoarea turcă de la CSM Volei Alba Blaj, a acordat un interviu site-ului www.worldofvolley.com după meciul de la Sibiu cu Mulhouse din Liga Campionilor. Selime Ilyasoglu a vorbit despre ambiţiile echipei sale în acest sezon dar şi despre modul în care îşi petrece timpul liber în “Mica Romă”. 

WoV: Alba Blaj se descurcă foarte bine în Liga Campionilor, având până acum patru victorii din patru. Care sunt impresiile tale?

Oferte echipament Joma pentru CluburiCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

S.I: Ne merge foarte bine în Liga Campionilor, tocmai am obținut cea de-a patra victorie, acasă, împotriva lui Mulhouse. Principalul nostru obiectiv este câștigarea Cupei și a campionatului în România, dar, desigur, vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne îmbunătăți jocul și de a ne ridica la nivelul pe care îl presupune fiecare competiție. Este visul nostru să terminăm pe locul întâi grupa și să facem un pas uriaș spre turneul final al Ligii Campionilor. Visul nostru începe să devină realitate, mai ales că ne dorim să găzduim turneul Final-Four, așa că… de ce nu?

WoV: Totuși, în competiția internă, sunteți în spatele primei clasate, CSM București. Crezi că veți putea să vă păstrați și în acest an titlul?

S.I.: Așa cum cunoașteți, în ultimele trei sezoane, echipa noastră a cucerit titlul de campioană a României. Avem același obiectiv și în continuare, vrem să câștigăm, din nou, campionatul. În acest sezon au fost două meciuri în care nu am reușit să jucăm la cel mai înalt nivel al nostru, și acestea au fost partidele cu CSM București. Ne vom pregăti foarte mult în continuare și sper ca aceste două înfrângeri să ne motiveze astfel încât să câștigăm următoarele meciuri contra celor de la CSM.

WoV: Ești mulțumită, până acum, cu evoluția ta din acest sezon?

S.I.: Este pentru prima oară când joc într-o țară străină și într-un alt campionat și pot spune că pun multă presiune pe mine, să fiu mai bună, să-mi imbunătățesc jocul, nu sunt mulțumită niciodată, pentru că vreau mai mult de la mine.

WoV: Care este diferența dintre campionatele Turciei și României?

S.I.: Principala diferență este dată de calitatea campionatului. Nu se poate compara Turcia cu România, pentru că Turcia are o competiție internă mult mai bună. Aici în România există doar patru echipe cu adevărat puternice, care se luptă pentru titluri. Ca voleibalistă locală este ușor să joci, eu sunt o jucătoare de acest gen, dar acum e mai diferit, pentru că, în calitate de jucătoare străină, trebuie să fiu mult mai atentă și responsabilă.

WoV: Cum îți petreci timpul liber în România?

S.I.: Suntem într-un oraș mic, unde nu prea există viață socială. Câteodată merg la SPA sau rămân acasă, unde mă uit pe Netflix sau citesc cărți.

WoV: Cum ai descrie scurta ta experiență din Thailanda?

S.I.: Mulțumită impresarului meu Tunc Afsar, aș descrie perioada din Thailanda ca foarte scurtă, dar extrem de agreabilă și de neuitat. Îmi place stilul în care se joacă acolo, este apropiat de al meu, foarte rapid și cu accent pe defensivă. Deasemenea, oamenii de acolo sunt foarte simpatici și ospitalieri.

WoV: În ce țară ți-ar plăcea să joci?

S.I.: Mi-ar plăcea să joc în Italia.

WoV: Ce-ți lipsește cel mai mult de acasă?

S.I.: Să iau masa cu familia este ceea ce îmi lipsește cel mai mult. Și, de asemenea, să-mi petrec timpul cu fratele meu mai mic, care are 17 ani.

Catalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.