Mihnea la CE din Croatia 2CSU Alba Iulia este reprezentată de doi șahiști la Campionatele Mondiale din Grecia. Mihnea Costachi a luat startul la competiție juniorilor sub 16 ani, iar George Ileană participă la categoria juniorilor sub 14 ani. Ambii au debutat cu dreptul în competiția supremă de șah, la care participă 1596 de juniori din 92 de țări.

Campionatele Mondiale pentru juniori la șah se desfășoară în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie în Grecia. Delegația României este formată din 20 de șahiști, printre aceștia aflându-se și albaiulienii Mihnea Costachi și George Ileană.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Primul, Mihnea Costachi se află la a doua participare la un astfel de turneu, după ce în 2014 a cucerit medalia de bronz la categoria juniorilor sub 14 ani. În Grecia, Mihnea a debutat cu dreptul în prima runda învingându-l pe Airat Sadubayev (Kazahstan). Costachi îl va întâlni în actul secund pe evolueze pe John Doknjas (Canada). Mihnea Costachi este cotat cu șansa a 13-a la câștigarea trofeului la secțiunea sub 16 ani, din 154 de juniori înscriși.

Același start l-a avut și colegul și prietenului lui Mihnea, George Ileană, albaiulian care participă la categoria juniorilor sub 14 ani. George l-a învins în prima rundă pe Fiachra Scallan (Irlanda), urmând să evolueze împotriva lui Amin Tabatabaei (Iran).

Iată ce a declarat antrenorul celor doi șahiști albaiulieni, Marius Cetereaș despre debutul elevilor săi, dar și despre faptul că aceștia reprezintă municipiul Alba Iulia și județul Alba într-o competiție supremă a șahului mondial.

“Este o mândrie pentru municipiul nostru să avem doi juniori albaiulieni la cea mai importantă competiție mondială a șahului juvenil. Chiar dacă nu sunt cotați cu șanse la medalii, sunt sigur că atât Mihnea cât și George vor face tot posibilul să obțină un rezultat cât mai bun, dar și să promoveze imaginea municipiului Alba Iulia și a României la acest regal șahist. Sper ca prezența lor în elita șahului mondial să îi motiveze și pe alți copii albaiulieni care se află la începutul carierei, să se pregătească serios, pentru a ajunge și ei într-o buna zi să reprezinte Alba Iulia și România la turnee internaționale de cel mai înalt nivel”, a declarat Marius Ceteraș, antrenor CSU Alba Iulia.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.