rodean2Atleta din Alba Iulia, Ana Rodean a câștigat duminică proba de Marș 10 kilometri din cadrul Campionatului Național, competiție care a avut loc la București. Rezultatul este uimitor pentru Ana, care a renunțat o bună perioadă la proba care a consacrat-o, însă a revenit în vară cu gândul la Jocurile Olimpice din 2016. O altă atletă a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Mihaela Acatrinei a luat argintul la tineret individual, iar clubului din Cetatea Marii Uniri i-a revenit locul secund în proba pe echipe. 

Aproape doi ani a stat deoparte Ana Rodean de proba de marș, răstimp în care s-a axat pe alergare montană, maraton și alte ramuri atletice. Însă cum marea dragoste nu se uită niciodată, cea alintată de apropiați ”Rodi” a revenit la proba care a consacrat-o în luna mai a acestui an, iar la câteva luni distanță a cucerit titlul național în proba de 10 kilometri marș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Concursul a avut loc la București, unde a mai participat și Mihaela Acatrinei, atletă care a terminat proba pe locul secund la individual tineret, iar Roxana panta a pus umărul în proba pe echipe, CS Unirea câștigând medalia de argint la finalul concursului, premiu care aduce cinste structurii sportive prezidată de Corneliu Mureșan.

Pregătire pentru Olimpiadă!

Ana Rodean a terminat cei 10 kilometri în 48 de minute și 44 de secunde, iar în perioada imediat următoare, atleta albaiuliancă își va începe antrenamentele cu gândul de a se califica la Olimpiada din Brazilia 2016. Ar fi prima sportivă din Alba Iulia, care ar lua startul în competiția supremă după 8 ani de zile, ultima fiind Ana Maria Groza, la Beijing 2008.

”A fost un concurs greu la București însă sunt foarte fericită că am reușit să obțin titlul de campioană și că închei cu un rezultat bun anul competițional 2015. Nu o sa am prea mult timp de respiro, pentru că în luna decembrie îmi voi relua antrenamentele cu gândul de a realiza baremul necesar calificării la Jocurile Olimpice din 2016”, a declarat Ana Rodean, sportiva Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia.

Toate cele 3 sportive amintite mai sus sunt pregătite în cadrul clubului unirist de Gabriel Avram, unul dintre cei mai apreciați antrenori ai atletismului județean, dar și național.

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.