city race”Un concurs mare, grandios”, ”O competiție de nota 10”, ”Nu știam că Alba Iulia are așa bijuterii turistice”, ”Cu siguranță voi veni și la anul cu mai mulți prieteni” – sunt doar câteva dintre părerile participanților la competiția Alba Iulia City Race de anul trecut. Peste 1.500 de participanți a adus la Alba Iulia competiția sportivă, printre care și sportivi de renume precum Ana Maria Brânză sau Marian Oprea. În 2016 evenimentul sportiv menit să promoveze imaginea municipiul Alba Iulia se află sub semnul întrebării, iar perioada următoare va fi decisivă și se va alfa dacă edilii urbei vor găsi, sau nu o cale de rezolvare.

Alba Iulia City Race a devenit în doar doi ani de la debut una dintre cele mai atractive probe de atletism, un concurs cu două ”tăișuri”, care a promovat intens Cetatea Alba Carolina și a nutrit locurile de cazare din oraș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deși în mod normal Alba Iulia City Race intra în această perioadă în linie dreaptă spre desfășurare, acum organizatorii nu au un plan bine structurat, pe motiv că nu au găsit încă finanțarea necesară demarării proiectului.

”Am cerut un buget de 70.000 de lei și din primele discuții pe care le-am avut cu persoanele responsabile am primit aviz favorabil. Am precizat că putem să facem și un concurs de criză, doar pentru a avea continuitate. Dacă se va aloca un buget competiția va avea loc, însă cel mai probabil va fi decalată în luna mai”, a precizat pentru Absport.ro, Radu Milea, directorul de concurs.

Luna martie a anului trecut reprezenta un puternic boom financiar și de imagine pentru Alba Iulia. Majoritatea locurilor de cazare erau ocupate, iar oameni din toate colțurile țării își anunțau prezența la acest concurs. Potrivit organizatorilor, câțiva sponsori și-au anunțat susținerea față de acest eveniment sportiv.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba declara în urmă cu puțin timp, la finele lui 2015 că sportul și cultura sunt principalii ambasadori ai unei comunități. Alba Iulia City Race a dizolvat într-o singură zi, și în 3 probe de semimaraton, cros și cursa copiilor toți acești factori, sportul pe o parte, iar cultura pe cealaltă, promovând intens Cetatea Alba Carolina.

Până la ”desenarea” bugetului pe anul 2016 al municipiul Alba Iulia a rămas puțin timp, iar cei responsabili de acest lucru pot lua în calcul ca soluție viabilă de promovare a arealului turistic și sportiv și Alba Iulia City Race, un eveniment care și-a certificat valoarea.

sursa foto: albaiulia.cityrace.ro

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.