Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, organizează vineri 11 mai Crosul Europei, ediția a V-a, eveniment în aer liber la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii din România, care vor să facă mișcare.

În acest an, alături de organizatori vor fi și Reprezentanța Comisiei Europene din România, prin ambasadorul Angela Cristea, împreună cu invitații proprii, precum și Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

“Sărbătorim drepturile câștigate și recunoscute în calitate de cetățeni europeni! Sărbătorim grija cu care infrastructura, mediul înconjurător, mediul economic și patrimoniul cultural se finanțează de către UE. Și unde se putea sărbători mai bine, decât în locul renăscut prin investiții de peste 40 milioane euro fonduri europene, care au redat cetățenilor Cetatea Vauban, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric al României, cetățenilor? Unde altundeva am putea fi cunoscuți și recunoscuți decât în acest loc în care, în urmă cu 100 de ani, au participat 1228 de deputați pentru a vota Rezoluția de la Alba Iulia, prin care se semna pentru istorie Unirea Transilvaniei cu Regatul Român? După Marele Război prin care națiunea noastră s-a reîntregit, la Alba Iulia, cunoscută în prezent după numele ”Cealaltă Capitală”, principatele românești își cereau recunoașterea identității, unite, fiindcă uneau voințele românilor transilvăneni, crișeni, bănățeni și maramureșeni. În Cetatea Alba Carolina, obiectiv de patrimoniu cultural-istoric, sărbătorim și noi, cetățeni euro-peni, anul patrimoniului cultural al fiecărui stat european, tematica aniversară a Uniunii Europene, în anul în care noi sărbătorim Centenarul României.

Și anul acesta vă lansăm o provocare: încercați să-l depășiți pe câștigătorul celor două ediții precedente, care vrea să câștige și de data aceasta. Înscrieți-vă și câștigați marele premiu, adică o excursie de 7 zile în Grecia, cu avionul.

Fii cel mai bun la două ture de Cros și apoi poți sta la plajă! Alergi, te simți bine, te energizezi, dansezi, cânți si te distrezi, pleci acasă cu amintiri frumoase. Cel puțin pentru asta trebuie să vii la Crosul Europei de la Alba Iulia. În 11 mai, la ora 12.00 dăm startul celor pasionați de alergare. Toți participanții câștigă! Avem tricouri și obiecte promoționale pentru toți alergătorii, avem articole sportive pentru cei mai buni!”, se arată într-un comunicat de presă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.