La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediţie a concursului de alergare montană Trascău Trail Run.

Competiţia se va desfăşura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste şi cu semnificaţie istorică, după cum au transmis organizatorii. Piatra Secuiului, Cetatea Colţeşti cu donjonul secular şi pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardaşcheia sunt numai câteva din surprizele peisagistice pregătite participanților.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Evenimentul îşi propune promovarea Munţilor Trascău, a satelor Rimetea şi Colţeşti, precum şi a obiceiurilor şi afacerilor locale. La punctele de alimentare concurenţii vor găsi delicioasa brânză de Colţeşti şi cozonacii Somodi, cu miere şi scorţişoară, specifici zonei. ”Dorim popularizarea sporturilor montane în rândul tinerilor, şi implicarea comunităţii locale aşa încât ne putem lăuda cu cei peste 50 de voluntari activi, fără de care un asemenea eveniment nu ar putea avea loc. Anul acesta concursul este dedicat atât alergătorilor experimentaţi, cât şi celor ce doresc să încerce muntele cu degetul. Competiţia are trei probe: un semimaraton, un cros de 8.5 km şi o distractivă  probă Family de 2.5 km pentru copii şi părinţi.  Traseele se desfăşoară pe drumuri publice, poteci montane marcate şi nemarcate şi drumuri forestiere, toate fiind pregătite de către organizatori în vederea competiţiei. Startul şi Finishul vor fi în satul Rimetea, singurul sat din România premiat cu distinctia Europa Nostra pentru conservarea patrimoniului. Superstarul evenimentului este semimaratonul, o cursă de 23 km cu 1500 m diferenţă pozitivă de nivel. Au acceptat provocarea alergători cu palmarez bogat pe plan national şi international: Ionuţ Zincă, Gyorgy Szabolcs Istvan, Ingrid Mutter, actuală campioană naţională sau Viorica Henry. Anul acesta ne bucurăm şi de prezenţă internaţională a alergătorilor din 4 tări: Ungaria, Spania, Belgia şi Germania”, a precizat Ioana Negruţ, reprezentant al organizatorilor.

Vor fi premiaţi primii cinci concurenţi clasaţi de la categoria OPEN la proba de semimaraton şi cros, la fiecare categorie (Feminin şi Masculin) astfel: 1500 de lei şi 500 de lei locul 1, 1.300 de lei şi 400 de lei locul 2, 1.100 de lei şi 300 de lei locul 3, 700 de lei locul 4 şi 500 de lei locul 5. La proba Family vor fi premiaţi primii trei copii din fiecare categorie de vârstă cu premii în produse.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Green & Wild, care din 2010 desfăşoară proiecte de dezvoltare durabilă a comunităţii, de întrajutorare a semenilor şi promovare a sporturilor montane. Cel mai mare proiect este RiCO, Rimetea International Climbing Open, singurul eveniment de căţărat din România care are loc anual din 2006.

Programul competiţiei:

Vineri, 27 septembrie

• Sosire la tabăra de bază din Rimetea

• Ridicare kit-uri de concurs

• Şedinţă tehnică la 20:00

• Pasta Party & Foc de tabără

Sâmbătă, 28 septembrie

• 06:00 – 08:00 – Ridicare kit-uri de concurs

• 08:30 – Şedinţă tehnică

• 09:00 – START SEMIMARATON – pe ritmuri de tobe

• 09:30 – START CROS

• 10:00 – 14:00 – Jocuri pentru copii

• 14:00 – START FAMILY

• 14:30 – 16:00 – Gulyas Party

• 16:00 – 17:00  Premiere şi Tombolă cu premii

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.