george fleserSpargem din nou bariera sportului rege în cadrul rubricii ”JUNIOR DE PERSPECTIVĂ”, iar astăzi, vom descoperi un atlet talentat, muncitor, care dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi ale sportului pe care îl practică. George Fleșer este legitimat la CS Unirea Alba Iulia și LPS Alba Iulia, acesta concurând în probe scurte, preferatele sale fiind cele de 800 respectiv 1500 de metri. George cunoaște deja gustul performanței, iar zi de zi se antrenează cu gândul la competiția supremă… Jocurile Olimpice.

Pista Stadionului ”Cetate” a fost des călcată de sportivi performeri, de participante la Olimpiadă, iar acum de tineri talentați dornici de afirmare în lumea atletismului. Acest sport nu este cel mai potrivit, având în vedere că se ajunge cu greu să obții câștiguri materiale suficiente, motiv pentru care mulți sportivi au lăsat deoparte atletismul, însă George Fleșer se află printre cei care… ”eu pot, eu voi reuși”!

  • Carte de vizită
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nume: George Antonio Fleșer

Data nașterii: 25.04.2001

Înălțime: 1,83

Greutate: 63


  • Scurtă prezentare

George avea energie excesivă, iar părinții l-au îndrumat către sport, un cadru perfect pentru acest lucru, încă de mic. A fost luat sub aripa regretatului antrenor Emil Stănilă, care a văzut potenția în tot excesul său de nergie și a început să îl modeleze ca sportiv. Munca de ”șlefuitor” i-a revenit antrenorului Mihaela Vlas, care se mândrește cu potențialul și calitățile lui George, dar și cu premiile acestuia, prevăzându-i un viitor bun în lumea atletismului si a probelor de semifond.

  • ”Cum mă văd eu?!”

George se află de 6 ani pe tartanul pistei de pe ”Cetate”. Nu se ridică în slăvi atunci când vorbește la propria persoană, dar este conștient de inteligența cu care a fost înzestrat nativ.

„Am început atletismul din pricina energiei mele excesive, iar așa mi-a fost propus să merg la atletism cunoscându-l i pe domnul Stanilă. După primul antrenament am simtțt că sportul acesta îmi este cel mai potrivit, totodata ieșind din mulțimea copiilor care făceau fotbal, baschet. Mă simțeam diferit, mai ales că tot timpul eram lăudat de către domnul profesor, el zicând că am talent , văzându-ma ajungând departe. Aceste lucruri îmi ofereau motivație si mă ambiționam întotdeauna să fac mai bine. Atletismul pentru mine înseamna o mare parte a vieții de zi cu zi. Practicând atletismul de 6 ani simt că acesta deja îmi este în rutina zilnică. Atletismul semnifică și un sacrificu făcut la viața de adolescent/elev. Este greu să duci o viață de copil obișnuit având antrenamente, concursuri, cantonamente. Exemplu ar fi când toți copii ies în oras și stau până la ore târzii sau iasă afară după școala, în timp ce eu ajung repede de la școală, mănânc, merg la antrenament, iar după ce termin cu “fuga” încep să îmi învăț, să fac teme, rămânând cu foarte puțin timp liber și câteodată chiar deloc”, a declarat George.

Totodată, George consideră că principala sa calitate este faptul că a dobândit o inteligență nativă, lucru ce îl ajută atât în sport, cât și în viața de zi cu zi.

„Ca si calitati remarc ca sunt un copil descurcaret si inteligent nevand niciodata probleme cu scoala si intotdeauna terminand clasa printre primii 2-3 elevi, sunt sociabil si mereu imi place sa am o conversatie cu o persoana noua. Ce as vrea sa imbunatatesc e superficialitatea mea asupra anumitor chestii si poate sa mai cobor cu capul din nori. Ce mai am de mentionat ca pot fi si serios cand vine vorba de o competitie, antrenament serios sau o discutie matura”, a mai punctat George.


  • Mod inedit de a vedea atletismul

În momentul în care a fost întrebat ”cum vezi tu acest sport?”, George Fleșer a avut un răspuns extrem de interesant și în același timp… foarte adevărat!

„Atletismul este descris de cei care nu il practica usor: “fuga”, “alergare”. Atletismul este mult mai mult decat o simpla alergare, o simpla alergare cu sulita sau o simpla saritura la groapa, este un mod constructiv de a iti petrece timpul liber, un mare “stress reliefer”. Atletismul este ca si cum ai planta un copac, cu timpul si ingrijiriile necesare el devine prima data copacel, iar dupa mult timp si grija devine un copac urias din care poti culege fructele “victoriei”.Atletismul este un amalgam de emotii simtite si oboseala pentru a ajunge undeva sus”, a descris George sportul pe care îl practică.

Cât despre viitor, Goerge nu își dă cu părerea la fel de evazat, îns are un țel uriaș.

„Cu ateltismul, ca orice practicant al lui, obiectivul este de a ajunge la olimpiada poate chiar si să cucerești o medalie acolo”, s-a rezumat George Fleșer


  • Mihaela Vlas: ”George poate ajunge la înalta performanță”

Mihaela Vlas este cea care î pregătește pe George, dar și alte tinere talente di ncurtea CLubului Sportiv Unirea Alba Iulia sau LPS Alba Iulia. Antrenorul lui George îi prevede acestuia un viitor frumos în lumea sportului.

„George este un copil minunat, cu reale calitati fizice si un elev foarte bun la invatatura. Satisfactiile celui care antrenează sunt la fel de mari, poate uneori mai mari, decât ale sportivului care castiga un titlu sau o medalie. Dincolo de acestea si de bucuria unor momente de glorie, se afla ore, zile, săptămâni, luni, ani întregi de efort si munca sustinuta prin vânt si ploaie, pe zăpadă sau pe soare arzător. Normal ca fiecare generatie are surprizele ei. Din punctul meu de vedere George este un sportiv cu care se poate ajunge la inalta performanta. Am planuri mari cu el. De ceva vreme am început colaborarea cu Lucian Nicolescu care se ocupa de pregătirea specifica pentru forta a lui George. Rezultatele sunt imbucuratoare. Pentru viitor nu ne dorim decât sănătate, îmi doresc ca George sa aibă încredere in el in primul rând pentru ca isi doreste inalta performanta si prin munca si seriozitate o sa poata ajunge acolo unde isi propune. Din punctul meu de vedere atata timp cat sportivul isi doreste sa ajungă pe cea mai înaltă treapta a podiumului si eu in calitate de antrenor am obligatia sa investesc tot ceea ce este mai bun in acel copil care iubeste ceea ce face si isi doreste rezultate marete”, a declarat Mihaela Vlas.


Pe lângă faptul că este foarte ambițios, George este și o fire pozitivă, învătând din eșecuri, dar și din victorii, un adolescent pasionat de desen, care are foarte mulți prieteni și este extrem de social. Toate aceste calități, îmbrăcate în echipamentul de sportiv pot să îl aducă pe George Fleșer pe cele mai înalte culmi ale sportului, ceea ce denotă că tânărul atlet este cu adevărat un junior de perspectivă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.