foto: facebook Gabriel Avram

Albaiulianca Ana Rodean, sportivă cu dublă legitimare (la CS Unirea Alba Iulia şi CSU Reşiţa), a reuşit un record personal în proba de 20 de kilometri marş din cadrul Campionatelor Europene de Atletism din Germania. 

Ana Rodean a acoperit distanţa de concurs în întrecerea din Berlin într-o oră 33 de minute şi 39 de secunde.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ea s-a clasat pe locul 19 în ierarhia finală, în vreme ce o altă reprezentantă a României, Andreea Arsine, a fost a 26-a. Proba feminină de 20 de kilometri marş de la “europenele” din Germania a fost câştigată de Maria Perez din Spania.

”A fost o cursă foarte bună, mă așteptam să merg bine, dar nu chiar cu timpul pe care l-am scos. Pregătirea, cel puțin în ultima lună, a decurs conform planificării, deci foarte bine. Perioada de primăvară a fost mai grea pentru că am fost accidentată, iar trei luni nu m-am putut antrena la capacitatea maximă. În ultima lună totul a decurs bine”, a declarat Ana Rodean.

Proba a fost una atipică deoarece startul a fost întârziat cu aproape două ore din cauza unor scurgeri de gaze pe traseu, iar astfel sportivele au fost nevoite să se încălzească timp de trei ore.

”Ana a dovedit încă o dată că a ajuns la o maturitate sportivă deosebită și a făcut față cu brio acestei provocări, reușind să-și îmbunătățească recordul personal în mod destul de consistent, cu 28 de secunde, ceea ce pentru o sportivă de 34 de ani este un lucru extraordinar. De obicei la vârsta asta nu se mai progresează. Eu spun că în cazul ei mai este loc de progres având în vedere că a fost un an destul de dificil din punct de vedere al sănătății, s-a confruntat cu o accidentare la genunchi”, a declarat antrenorul Anei Rodean, profesorul Gabriel Avram.

”Îi felicit pe Ana Rodean și pe Gabriel Avram pentru că sâmbătă au scris istorie pentru județul Alba, dar și pentru România, având în vedere că dintre cei 36 de sportivi români prezenți la Berlin, doar doi, între care și Ana, au reușit să-și îmbunătățească propriii timpi. Să nu uităm că timpul reușit de Ana (1:33:39) este cu mai bine de două minute sub baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice, ceea ce nu este puțin lucru și atestă încă o dată certa valoare pe care o are”, a declarat, la rândul său, directorul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.