20161112_102720Recent la Brașov, a avut loc cea de-a 27 ediție a Crosului Internațional  “15 Noiembrie”, concurs aflat sub egida Federației Române de Atletism, organizat de către Asociaţia “15 noiembrie 1987”.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul extrem de popular, participând un număr de 1000 de participanți (printre care au fost și sportivi din Kenya,Tunisia și Nigeria) pe următoarele categorii de vârstă –sportivi : (copii 2, copii 1, juniori 3, juniori 2, juniori 1, tineret și seniori) și la categoria amatori (până la 10 ani, 11-15 ani, 16-20 ani, 21-40 ani, 41-60 ani, 61-80 ani).Traseul crosului are o lungime de 5 kilometri și reconstituie drumul parcurs în luna noiembrie a anului 1987, de către muncitorii brașoveni de la Uzinele “Steagu Roșu” Brașov în urmă cu 28 ani startul fiind dat la Întreprinderea de Autocamioane Brașov iar linia de finishul fiind în fața  Prefecturii Brașov.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Secția de atletism aparținând Clubului Orășănesc Cugir (antrenați de Gheorghe Hăprian) s-a deplasat la comeptiția de la poalele “Tâmpei”  un lot de 13 sportivi, aceștia fiind: Nicoleta Aldea, Andreea Dudaș, Corina Mătâcă, Paul Paraschiv, Iulian Ionașcu, Eduard Bârgoz, Mihai Cugirean, Cătălin Cheșcheș, Valentin Pantilescu, Antonio Borzaș, Emanuel Bențe, Vasile Hârjoc, Dan Stoian.

Rezultate înregistrate de către atleții cugireni la finalul traseului crosului au fost următoarele:

sigla-cso-cugir

Categoria Junioare 2 : Nicoleta Aldea ( locul V).

Categoria Junioare 3 : Andreea Dudaș ( locul VII ).

Categoria Copii 2 : Corina Mătâcă (  locul IX).

Categoria Juniori 3 : Paul Paraschiv ( locul IV )

Iulian Ionașcu ( locul VIII ) .

Categoria Copii 1 : Eduard Bârgoz  ( locul V).

Mihai Cugirean ( locul VI ).

Cătălin Cheșcheș ( locul VIII ).

Categoria Copii 2 : Valentin Pantilescu ( locul XI ).

Antonio Borzaș  ( locul V ).

Categoria Copii 3 : Emanuel Bențe ( locul VI ).

Categoria Veterani ( 61 – 80 ani ) : Vasile Hârjoc ( locul I ) .

Seniori : Dan Stoian ( locul VII ) .

Antrenorul lotului de atletism din cadrul secției cugirene ne-a declarat care vor fi următoarele concursuri la care sunt așteptați să participe tinerii atleți pe care acesta îi pregătește: “Obiectivul principal pentru noi este Campionatul de cros din luna martie a anului viitor,competiție la care îmi doresc să urc pe podium și să obțin o medalie cu alteții de la categoriile de vârstă juniori 3 și copii 1.După acest concurs ne așteaptă întreceriile de sală programate în cadrul Campionatului Național de Atletism în sală de la București de anul viitor”.

Ce a reprezentat “Noiembrie 1987 ”

Prin revolta anticomunistă de la Braşov, Romania a arătat întregii lumi că este pregatită să înlăture regimul şi să-şi redobândească demnitatea furată. Revolta s-a declanşat la Întreprinderea de Autocamioane Braşov (Steagu Roşu), printr-o grevă începută în data de 14 noiembrie, noaptea, la schimbul III, şi continuată a doua zi dimineaţă cu un marş până în centrul oraşului, în faţa Comitetului Judeţean al Partidului Comunist Român, actual Prefectură. Refuzul autorităţilor comuniste de a dialoga cu demonstranţii a provocat luarea cu asalt a sediului comunist de către mulţimea adunată. Portretul dictatorului Ceauşescu a fost doborât de pe frontispiciul clădirii şi incendiat. A urmat intervenţia brutală a trupelor speciale de securitate, arestările, torturile. După ce iniţial se anunţase pedeapsa capitală pentru muncitorii arestaţi, sub presiunea opiniei publice mondiale, comuniştii au revenit asupra hotarârii lor, deportând, în urma unui proces înscenat, 61 de muncitori şi schimbând locurile de muncă ale altor 27 de persoane dintre cele peste 300 arestate şi anchetate în sediile Miliţiei şi Securităţii din Braşov şi Bucureşti.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.