Atletul Vasile Hârjoc a primit ,,Medalia de onoare a orașului Cugir”.

Această distincție i-a fost acordată, luni, de către primarul Adrian Teban în cadrul ședinței Consiliului Local Cugir.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vasile Hârjoc a fost răsplătit pentru întreaga activitate sportivă și rezultatele de excepție obținute la competițiile naționale și internaționale de atletism, prin care a promovat orașul Cugir.

Inițiativa a aparținut consilierilor Mircea Simu, Laurenţiu Duma, Julieta Isarie, Alexandru Micaciu, Monalisa Borza, Mihaela Bota și Adrian Păștină.

Născut la data de 25.02.1953, în localitatea Cut, Vasile Hârjoc a făcut studiile la Cugir (Liceul industrial), iar ulterior a urmat cursurile Școlii Militare de Maiștri, lucrând la Uzina Mecanică Cugir, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 1998, când s-a pensionat.

Din anul 1991 începe să participe la competițiile naționale și internaționale de atletism la probele de maraton și semimaraton, probele de cros și alergare pe șosea, pentru seniori, având rezultate deosebite.

În prezent este legitimat la Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și se antrenează cu profesorul Gheorghe Hăprian. Din activitatea prodigioasă pe plan sportiv amintim unele din cele mai importante succese sportive, prin care atletul veteran a dus numele orașului Cugir si al României pe toate meridianele lumii: peste 15 titluri naționale, balcanice și europene la probele de maraton și semimaraton, desfășurate în România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania, Ungaria; participări și clasări meritorii la celebrele probe de maraton din Boston, Chicago, Puerto Rico, New- York, culminând cu câștigarea probei de maraton de la Las Vegas în anul 2006.

Numai în anul 2019, alergătorul a obținut șase titluri de campion național și a urcat de trei ori pe podiumul campionatelor internaționale de la Veneția – Italia, Torun – Polonia și Balcaniadei de pistă – București.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.