nicolae lincaDe 1 Decembrie, la Alba Iulia, pe lângă manifestările tradiționale, va avea loc cea de a 8-a ediție a Memorialului ”Nicolae Linca” la box. În acest an competiția dedicată pugiliștilor din toată țara va avea loc, în premieră, în Sala ”Nicolae Linca” de lângă Liceu cu Program Sportiv Alba Iulia, locu în care boxerii pregătiți de maestrul emerit al sportului, Nicolae Paștiu se antrenează zilnic. Până în acest moment și-au anunțat prezența la acest concurs peste 40 de sportivi.

În noaptea de 28 spre 29 noiembrie, la Melbourne – Australia, Nicolae Linca aducea prima medalie olimpică de aur pentru boxul românesc. Performanța pugilistului născut în județul Alba la Cergău a rămas neegalată, iar în fiecare an, Nicolae Paștiu, antrenor de box din cadrul CS Unirea Alba Iulia organizează un memorial în cinstea fostului mare boxer, Nicolae Linca.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În 2015, pe 1 Decembrie se va desfășura a 8-a ediție a memorialului, urmând să aibă loc pentru prima dată în Sala ”Nicolae Linca” de lângă LPS Alba Iulia. Sala arăta foarte rău în urmă cu mai mulți ani, însă cu sprijinul mai multor oameni inimoși și cu implicarea totală a lui Nicolae Paștiu, casa boxerilor din Alba Iulia a ajuns să găzduiască astfel de competiții.

Evenimentul este organizat de Direcția pentru Tineret și Sport Alba și Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, existând posibilitatea ca memorialul să fie cuprins în calendarul dedicat Zilei Naționale a României. Pe ringul de box vor urca în jur de 40 de sportivi de toate categoriile, aceștia urmând să lupte în cinstea celei mai mari performanțe din boxul românesc, reușite de Nicolae Linca în urmă cu 59 de ani.

””În primul rând mă bucur că am ajuns la această ediție. Vor fi mai multe surprize și în acest an, prima fiind că putem găzdui evenimentul în Sala ”Nicolae Linca”. Acest eveniment trebuie bifat de Ziua Națională a României, fiind și un prilej de sărbătoare pentru întreaga suflare a boxului românesc”, a declarat Nicolea Paștiu, antrenor de box din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

sursă foto: wikipedia.org, sport.alba24.ro

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.