Municipiul Salonta a găzduit cea de-a VII-a ediție a „Memorialului Nicolae Talpoș” la box, desfășurată în perioada 7-9 aprilie. Competiția a reunit un număr de 110 pugiliști din România, de la cluburi ca Basti Box Salonta, CSO Cugir, Olimpia Satu Mare, Centrul Olimpic Reșița, Gym Mar Strong Oradea, Crișul Oradea, CSM Cluj, “U” Cluj , Voința Cluj, Pro Gym Gheorghieni, Steaua București.

De peste hotare au participat pugiliști din Germania și Ungaria, cu numai puțin de opt cluburi sportive înscrise în cadrul competiției. Organizatorii au invitat să participe în cadrul galei și componentele Lotului Național Feminin de Box al României.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Antrenorii Gheorghe Constantin și Gheorghe Romaniuc au deplasat la Salonta pentru a participa la această gală trei sportivi: Samuel Balica – 55 kg, Andrei Mătean – 64 kg și Denis Tănase – 30 kg.

La categoria juniori, pugilistul cugirean Samuel Balica a pierdut în finala categoriei, la puncte, în fața pugilistului gazdelor Bogdan Malița (Basti Box Salonta).

La aceeași categorie de vârstă, pugilistul Andrei Mătean a fost învins, tot în finală, la puncte, în fața tot a unui pugilist a clubului gazdă, Adelin Bloboacă (Basti Box Salonta).

La categoria copii, pugilistul cugirean Denis Tănase a susținut un meci amical în compania pugilistului local, Andrei Nicolas pe care l-a pierdut în fața acestuia la puncte.

Iată ce a declarat la finalul întrecerilor antrenorul lotului de box cugirean, Gheorghe Constantin:

Aceste rezultate sunt decise de lipsa meciurilor, și de cel mai important lucru, lipsa unui ring în sala de antrenament. În timpul meciurilor, băieților le-a lipsit orientarea în ring, a fost a doua oară în acest an, în care am avut o comeptiție într-un ring adevărat. Muncim, ne străduim, tragem cum se spune la antrenamente, dar ne lipsește obiectul muncii, un ring”, a declarat Gheorghe Constantin.

La întrecerile prilejuite de gala de box salontană a fost prezent și fostul mare campion mondial la box Mihai Leu, alături de acesta la turneu au mai participat: Alec Năstac – vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Adrian Lăcătuşu – antrenor la Steaua şi la lotul naţional feminin, Wida Jozsef – directorul Academiei de Box din Budapesta şi Kovacs Laszlo – secretar general al Federaţiei Maghiare de Box.

Cine a fost Nicolae Talpoş?

Născut în 19 februarie 1962, pugilistul Nicolae Talpoş ar fi împlinit 55 de ani. Campion naţional în 1984 şi 1989 la categoria 57 kg, Talpoş a reprezentat România la cele mai importante competiţii, cum ar fi Campionatul European din Ungaria (1985), Campionatul Mondial din SUA (1986) şi Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984).

Cariera lui s-a frânt brusc în ziua 20 februarie 1990 în urma unui tragic accident produs pe raza comunei Mădăras. Conducea o Dacia 1300 al cărei control l-a pierdut şi a intrat într-un stâlp. Impactul i-a provocat răni grave care i-au provocat decesul. Avea doar 28 de ani şi a lăsat în urmă un băiat de doar şase luni!

Articol scris de: Sorin Giurcă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.