box - nicolae linca40Gheorghe Constantin (foto: cel cu prosopul pe umăr) este un nume mare în boxul românesc, un pugilist care și-a dedicat aproape întrega viață acestui sport. Cu toate că a cochetat cu fotbalul în tinerețe, ”Gigi” (n.r., așa îi spun apropiații) și-a îndreptat atenția către box, pe care l-a practicat, iar acum îl predă cu sfințenie. Acesta conduce secția de box din cadrul Clubului Sportiv Orășenesc Cugir și cu toate c ăa întâmpinat greutăți, în special în a găsi sportivi, nu se dă bătut și se intră în sală zilnic cu aceeași desăvârșire.

L-am cunoscut pe domnul Gheorghe Constantin în urmă cu mai mulți ani la una dintre edițiile Memorialului ”Nicolae Linca” de la Alba Iulia. Se vede că a făcut sport toată viața, în principal pentru respectul pe care îl oferă, dar și prin statura sa. Acesta conduce secția debox din cadrul CSO Cugir și precizează că este destul de dificil în lumea de azi cu acest sport, însă face pe antrenorul, pe profesorul, pe pedagogul, pe medicul, dar chiar și pe părintele doar pentru a smulge tot ceea ce este mai bun pentru elevii săi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Suntem foarte tineri, abia din 2013 ne-am afiliat la federație, dar cu toate astea, în 2014 am obținut primele rezultate: două medalii la Cupa României (argint și bronz) la seniori și un bronz la finala pe țară la seniori. Performanțele au continuat și în 2015, la cadeți unde am luat două medalii, un argint și un bronz”,

La prima competiție oficială din acest an, Cupa României, Gheorghe Constantin a participat doar cu o sportivă. Georgiana Ponivescu s-a luptat în tricoul CSO Cugir și a cucerit medalia de bronz la categoria 48 de kilograme la tineret (17 ani).

Chiar dacă are puțini sportivi sub comandă, Gigi Constantin nu se plânge și spune că are aceeași pasiune pentru acest fenomen… ”uitat în România”.

”Mai sunt vreo 10 pugiliști, seniorii au plecat la muncă în străinătate. Am rămas cu tineretul, cu juniorii. Următoarea competiție la care vom participa este Cupa României la tineret masculin cu Nicolae Fățan, de unde sper să ne întoarcem cu medalie”, a mai adăugat antrenorul.

L-am întrebat ce părere are despre boxul județean, moment în care acesta mi-a răspuns tranșant.

”Ce era o dată, Dumnezeule! Era un nivel ridicat, dar acum suntem săraci. Copiii nu se mai îndreaptă spre box, nu oricine poate să facă acest sport. Copiii să gândesc la un calculator, la o tabletă. Toată ziua fac selecție, dar nu vine lumea la box. La acest sport vin copiii săraci, nu trebuie să ne ascundem după deget! Ca să vă dați seama cum stă treaba, spre exemplu la Cluj se organizează 18 competiții în acest an, la noi una, maxim două”, a mai precizat Gheorghe Constantin.

Cu toatea astea a ținut să adauge că are sportivi de viitor, pugiliști care pot reprezenta un nume important la nivel național, și i-a enumerat aici pe Benjamin Roșu (50 kg), Sebastian Antone (36 kg), dar și pe Georgiana Ponivescu. Acesta și-a trasat și obiectivul pe anul acesta, așteptând să câștige cel puțin 5 medalii. Una a cucerit-o deja, însă munca grea de abia acum începe.

”Pe 2016 îmi doresc ca Beniamin să aducă o medalie de la Cupa României și de la finalele Campionatului Național. Îmi doresc medalii de la toate competițiile. Cred că Beniamin poate să aducă minim două arginturi la Cugir, dar și Sebastian. Fără să fiu lipsit de modestie, cred că vom aduce 6 medalii în vistieria clubului în acest an”, a conchis Gheorghe Constantin, antrenorul secției de box din cadrul CSO Cugir.

sursa foto: cugirinfo.ro

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.