foto: biciclistul.ro

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat, pentru AGERPRES, că instituția pe care o conduce își propune ca în 2018 să organizeze Turul Ciclist al României prin care se vor uni regiunile țării în anul Centenarului, iar competiția să fie transmisă de postul de televiziune Eurosport, după modelul Turului Franței. Plecarea în Turul Ciclist al României din anul Centenarului ar urma să fie din Alba Iulia. 

“Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care țin foarte mult, pentru că va îmbina sportul și cultura în anul Centenarului. Va avea loc în luna septembrie și am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor cinci zile de competiție. Sunt 100 de ani de la Marea Unire și încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiș al cicliștilor să organizăm și un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administrația locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel și Ministerul Culturii, pentru că vorbim și de evenimente culturale”, a spus Marius Dunca pentru AGERPRES.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ministrul a menționat că vrea să semneze contractul cu Eurosport cât mai repede, pentru a “bloca” acele date din programul postului de televiziune continental. “Vreau ca Turul Ciclist al României, acest proiect pe care îl vom avea anul viitor, să nu fie organizat doar în 2018… Vreau să devină o tradiție indiferent de cine va fi ministrul Tineretului și Sportului. Pentru că așa vom avea o promovare a țării de mai multe ore pe Eurosport. Se va vorbi despre regiunile României, despre istoria noastră, vor fi prezentate imagini panoramice asemănătoare cu cele din Turul Franței. Vreau să blocăm acele date, să semnăm contractul cu Eurosport, lucru care probabil se va întâmpla într-o săptămână sau două”, a adăugat Marius Dunca.

Conform proiectului MTS, Turul Ciclist al României 2018, care va avea loc în perioada 18-23 septembrie, se va desfășura după următorul traseu:

Ziua 1: Alba Iulia — Blaj — Sibiu 
Ziua 2: Sibiu — Făgăraș — Râșnov
Ziua 3: Brașov — Târgu Secuiesc — Mărășești — Focșani
Ziua 4: Buzău — Ploiești — Târgoviște
Ziua 5 — circuit București.

Turul Ciclist al României, competiție înființată în 1934, a fost organizat ultima oară în anul 2013, când a avut loc ce-a de-a 50-a ediție.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.