rosiaOdată cu retragerea investitorilor de la Roșia Montană, echipa de rugby 7 junioare a fost lăsată de izbeliște, deși în sezonul trecut fetele pregătite de Ionel Homeniuc Sahlean au devenit campioane naționale. După ce au bătut la mai multe uși pentru a cere sprijin, lucrurile nu au intrat pe făgașul normal, iar formația CS Gold Roșia Montană a fost la un pas de desființare.

În cele din urmă ajutorul a venit de la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, care va avea pentru prima dată în istorie, o secție dedicată sporturilor pe echipe. Corneliu Mureșan, președintele clubului unirist a rămas impresionat de munca celor din Munții Apuseni și a făcut demersurile pentru a prelua echipa de rugby feminin.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Am făcut toate demersurile necesare pentru a oficia noua secție de rugby feminin. Am primit aviz favorabil din partea comisiilor aferente, iar acum așteptăm aprobarea de la Ministerul Sporturilor. Cel mai probabil, echipa de rugby feminin CS Unirea Alba Iulia va putea fi urmărită din viitorul sezon”, a precizat Corneliu Mureșan, președinte CS Unriea Alba Iulia.

CS Gold Roșia Montană a avut rezultate excelente în campionatele naționale, iar anul trecut a devenit din nou cea mai bună echipă din România, câștigând titlul. Problemele echipei sunt cunoscute, aceasta a rămas fără sprijin odată cu plecarea investitorilor de la Gold Corporation. Deși s-au încercat mai multe parteneriate, inclusiv cu autoritățiile locale și județene din Alba, formația de rugby feminin nu a beneficiat de sprijin consistent.

În cele din urmă, CS Unirea Alba Iulia a deschis ușa echipei Roșia Montană Gold Corporation, iar fetele care practică acest sport de plăcere își vor putea continua activitatea.

”Acest succes este un răspuns la o situație a unor sportivi care fac performanță. Era mare păcat să se piardă această echipă și mă bucur că putem să o ajutăm. Era nevoie de un sport de echipă în cadrul clubului și am considerat că acum este momentul să demarăm acest proiect”, a mai adăugat Corneliu Mureșan. 

Palmares uriaș – istorie scurtă

Echipa de rugby 7 feminin CS Gold Roșia Montană a fost înființată în anul 2011 la inițiativa fostului rugbist, Ionel Homeniuc Sahlean, cel care conduce echipa și în prezent. Trupa de ”moațe” a câștigat titlul național la doar un an de la înființare (2012), în 2013 a ieșit vicecampioană, iar anul trecut și-a trecul în palmares cel de-al doilea titlu național.

Ba mai mult, echipa din Roșia Montană a devenit și o forță la nivel internațional, după ce în 2014 a terminat pe ultima treaptă a podiumului la Campionatul Mondial al Cluburilor din Austria.

”Mâna întinsă de CS Unirea Alba Iulia, salvează practic rugby-ul din județul Alba. Eu vă spun sincer că am vrut să renunț, am bătut la toate ușile și nu am primit ajutor. Când nu mai speram a venit această propunere a domnului Corneliu Mureșan, motiv pentru care ne vom continua activitatea și din sezonul următor. Momentan suntem pe poziția secundă în clasament, dar noi jucăm pentru a câștiga din nou titlul național. Am probleme din cauza lipsei de fonduri cu sportivele. Eu trebuie să aliniez o echipă de 7, însă am doar 8 jucătoare”, a precizat Ionel Homeniuc Sahalean.

CS Gold Roșia Montană va debuta în 3 octombrie în returul campionatului de rugby 7 junioare, prima etapă urmând să se desfășoare la Cluj-Napoca.

CS Unirea Alba Iulia are până în prezent 6 secții de sport deschise: atletism, haltere, box, orientare, tenis de masă și judo, o bună parte dintre acestea aducând medalii importante în vistieria clubului, atât la nivel național, cât și internațional.

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.