s11 - Premiere juniori sub 18 ani Iustin Ciorgovean si Vlad BreteaSalina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania, a fost în perioada 28-30 august gazda primei ediții a Cupei Salina Turda la șah, turneu organizat de Clubul de Șah Potaissa Turda.

Peste 100 de copii, din județele Alba, Cluj, Dâmbovita, Iași, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Timiș și din București, au răspuns invitației organizatorilor de a participa la primul turneul de șah organizat într-o mină de sare în România. Și nu au avut ce regreta! Gazdele turneului au făcut toate eforturile pentru ca participanții să se simtă foarte bine pe durata celor trei zile de concurs.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Chiar dacă au jucat în subteran, copiii albaiulieni au fost la înaltime obținând numeroase premii. În varsta de doar 14 ani, Iustin Ciorgovean, elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, s-a impus clar în secțiunea principală a turneului, aceea a juniorilor sub 18 ani, cu un total de 6,5 puncte din 7 partide. Rezultatul confirmă saltul valoric făcut de Iustin în acest an, elevul albaiulian fiind componența al lotului național de juniori la categoria sa de vârstă. O mare surpriză a furnizat Vlad Bretea, elevul Școlii gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia, care, deși a debutat la Turda într-un turneu pentru juniori legitimați, a reușit să se claseze pe un excelent loc 3! De remarcat și clasarea pe locul 2 în secțiunea juniorilor sub 12 ani a lui Ilie Arion (CSO Cugir).

Nici cei mai tineri reprezentanți ai municipiului Alba Iulia nu s-au lăsat mai prejos. Șapte dintre copiii care au început să studieze șahul în acest an, sub îndrumarea antrenorului Marius Ceteraș, au participat în grupele pentru începatori, fiind și ei printre remarcații competiției. Alexandru Simina (5 ani), Tudor Ciuca (6 ani) și Andrei Simina (6 ani) au obținut premiul I în grupele în care au concurat, toți trei terminând neînvinsi turneul. George Pleșa (7 ani) și Ana Maria Anton (7 ani) au obținut premiul II, iar Ștefan Chiriluț (7 ani) și Ovidiu Stan (12 ani) premiul III.

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.