ana rodean bucurestiAtleta albaiuiancă, Ana Rodean s-a calificat astăzi la Jocurile Olimpice din Brazilia, competiție care va avea loc în această vară, după ce și-a îndeplinit baremul în proba de 20 de kilometri marș la Campionatul Mondial din Italia. Ana a alergat o ora, 35 de minute și 36 de secunde, asigurându-și prezența la competiția supremă. Județul Alba va fi reprezentat din nou la Jocurile Olimpice după o pauză de 8 ani.

După Norica Câmpean și Ana Maria Groza, Ana Rodean este a 3-a sportivă din Cetatea Marii Uniri care va reprezenta urbea la Jocurile Olimpice. Ana a alergat astăzi la Campionatul Mondial din Italia în proba de 20 de kilometri marș, cu timpul de o ora, 35 de minute și 35 de secunde.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gabriel Avram, antrenorul sportivei CS Unirea Alba Iulia a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește indolența autorităților locale cu privire la atleți și a ținut să precizeze că performanța este una și mai notabilă, având în vedere că Ana Rodean a avut condiții minime de pregătire.

„Eu mă așteptam la această performanță. A fost o competiție extrem de grea, în special din punct de vedere psihic. A fost o încărcătură emoțională care a apăsat greu pe umerii Anei. Ea a scos un timp foarte bun, la care nu se aștepta în urmă cu doi ani. Ne-am îndeplinit obiectivul și sper ca Ana să e relaxeze pentru că începem pregătirile pentru Olimpiadă. Nu mă aștept la locuri foarte bune la competiția supremă, pentru că Ana nu a beneficiat de condiții pentru acest nivel. A avut condiții de nivel orășenesc, nici măcar județean. Ana va alerga la olimpiadă, însă ea face duș acasă după antrenamente, nu avem nici măcar un vestiar. Eu sunt și maseor și doctor și antrenor! Pur și simplu nu suntem băgați în seamă, nici de federație, nici de autorități! Pentru autorități contează doar baschetbalistele și voleibalistele, sportivii din oraș care îi reprezintă la Jocurile Olimpice nu sunt cunoscuți. Ana a beneficiat pur și simplu de o pregătire care se face la clasa a 5-a! Merită toate felicitările și respectul tuturor! Ca să vă faceți o imagine, Norica s-a pregătit 7 ani în cantonamente pentru olimpiadă, Ana nu știu dacă are 7 luni de cantonament în întraga carieră! E păcat cum sunt tratați astfel de sportivi!”, a tunat Gabiriel Avram, antrenorul Anei Rodean din cadrul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.