Actiune LPS Alba Iulia6În zilele noastre elevii nu sunt în mare măsură preocupați de campaniile umanitare, însă la adăpost stă exemplul celor de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, care pin bandane și brățări au trimis un meaj puternic și au reușit să strângă fonduri pentru o fundație care se luptă pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer. Acțiunea a cuprins și voluntariat, semn că baa LPS Alba Iulia este una solidă din punct de vedere al concentrării valorilor școlare.

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și Asociația „Little People” România- instituție parteneră, au organizat în decursul acestei luni activități de voluntariat, de strangere de fonduri, pentru copiii bolnavi de cancer;

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În această perioadă a globalizării şi a schimbărilor continue, lumea devine din ce în ce mai mică, mai interdependentă şi mai egoistă. Voluntariatul reprezintă însă o modalitate prin care pot fi întărite şi susţinute valorile legate de comunitate, de binele făcut aproapelui. Persoanele pot să îşi exercite drepturile şi responsabilităţile de membri ai comunităţilor şi se pot stabili puncte de legatură între diferite culturi.

Scopul proiectului a fost de a forma copiii şi adolescenţii din Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia şi din alte instituţii partenere, în spiritul implicării voluntare şi soluţionării unor probleme sociale, culturale şi educaţionale identificate în comunitatea în care trăiesc.

Prin proiectul “Zilele Bandanei”, activităţile vor fi proiectate şi desfăşurate pe o structură de tip „needs-based approach” (abordare pe nevoile identificate), dar urmăreşte o continuitate eficientă de tip „rights-based approach” (abordare pe drepturi). Elevii din Consiliul Școlar al Elevilor de la LPS Alba Iulia au fost implicați activ în vanzarea a unor bandane și brățări, în numar de 408, (208 brățări și 200 bandane), cu scopul intraajutoararii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, prin donarea banilor stransi din vanzarea acestor obiecte trimise de catre Asociatia „Little People” Romania.

Abordarea nouă, bazată pe drepturile copiilor, şi în care copiii şi tinerii, cu sprijinul educatorilor joacă rolul principal, pune bazele unor activităţi de continuitate în plan local şi a unor proiecte de lungă durată, care se adresează cauzelor unor probleme sociale sau ale unor riscuri, nu doar simptomelor; îşi propune să crească impactul şi să întărească pe cât posibil comunitatea şi chiar să influenţeze politicile şi practicile sociale în plan local. Noul proiect are la bază experienţa deosebit de preţioasă pe care liceul nostru o posedă graţie numeroaselor activităţi de voluntariat desfăşurate în anii anteriori de către profesori şi elevii lor.

Această abordare care se centrează pregnant pe rolul jucat de copii şi tineri în propria viaţă se înscrie în principiile noii sociologii, copiii şi tinerii deţinând valoare ca şi categorie socială, fiind capabili să emită idei, păreri, strategii construite de ei în propria lor manieră, o dată ce au procesat informaţiile necesare din lumea înconjurătoare. Se va urmări sprijinirea participării active a elevilor ca agenţi sociali cu valoare şi importante abilităţi în familie, şcoală, comunitate şi societate.

Așa arată un comunicat de presă emis de elevii LPS Alba Iulia în frunte cu baschetbalista echipei CSU LPS Alba Iulia, Andreea Fleșer, participantă la lotul național Under 16. Acțiunea ”sportivilor” este binevenită în zilele de astăzi, iar atenția acestora dedicată organizațiilro care luptă pentru copiii bolnavi de cancer merită toate laudele și aprecierea celor din jur.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.