Gala Sportului 2015 Alba110Performerii din sportul județean au fost premiați de Consiliul Județean Alba și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și în 2015, iar anul acesta, Gala Sporturilor a avut un desfășurător mai atractiv, premierile au decurs mai rapid, momentele ”moarte” fiind aproape inexistente. Un amănunt interesant a constat în lipsa celui mai bun sportiv la neolimpice – karateka Aura Crăciun fiind plecată la o competiție în afara granițelor țării. A fost inițiată și o tombolă pentru Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” din Alba Iulia, adunându-se 924 de lei. Nu a lipsit discursul motivațional al Ginei Gogean, fosta gimnastă de aur a României, prezența sa fiind aplaudată la scenă deschisă.

Prin introducerea noului sistem de ierarhizare la Gala Sportului 2015 Alba, organizatorii au scăpat de comentariile sportivilor și antrenorilor nemulțumiți, fiind prima ediție la care sunt decernați doar cei mai buni sportivi, atât la sporturi olimpice cât și neolimpice. Premierea pe fiecare ramură de sport a fost un amănunt interesant, însă binevenit, fiind decernate diplome și plachete și sportivilor care activează în sporturile pe echipe.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gina Groza Gogean – un ”munte” de emoții

Pentru prima dată în cadrul Galei Sportului Alba organizatorii au invitat o personalitate din sport, care să le vorbească atât tinerilor cât și performerilor experimentați despre sacrificiul sportiv. Gina Groza Gogean, fosta gimnastă de aur a României a participat la acest eveniment, prezența sa fiind aplaudată la scena deschisă. Această activează ca lector universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, iar medaliile cucerite de-a lungul timpului nu au reușit să îi fure din emoție.

”Mă simt în largul meu când particip la astfel de evenimente. Vă felicit pe toți sportivii și antrenorii și vă urez succes în continuare”, a declarat, vizibil emoționată Gina Groza Gogean.

Strângere de fonduri pentru Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” Alba Iulia

Un alt detaliu inovativ al galei a constat într-o strângere de fonduri pentru o cauză nobilă. În primul an, banii au fost adunați pentru Centrul de primire în regim de urgență ”Pinocchio” din Alba Iulia. Georgiana Jid, unul dintre beneficiarii serviciilor sociale a fost premiată de organizatori și încurajată pentru efortul depus în sport, fiind componentă a CS Unirea Alba Iulia și LPS Alba Iulia. Pentru ”Pinocchio” Alba Iulia s-au adunat la Gala Sportului 924 de lei în cadrul tombolei ”De Crăciun poți fi mai bun!”.

”Recidivistul Marcel Cercea” – a doua oară sportivul județului

Marcel Cercea, unul dintre cele mai sonore nume din sportul județean, un profesionist al judo-ului a fost desemnat și în 2015 sportivul anului, premiu pe care l-am mai câștigat și în urmă cu două ediții, iar anul trecut a fost clasat pe locul secund.

”Mă simt onorat să fiu desemnat din nou sportivul anului. Îi dedic acest premiu antrenorului meu, Ioan Todor. Îmi doresc să am evoluții cât mai bune pe viitor și să câștig o medalie la următoarele europene. Nu mă gândesc la Olimpiada din 2016, doar la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo”, a declarat Marcel Cercea.

De partea cealaltă, cel mai bun sportiv la neolimpice, karateka Aura Crăciun de la CS Dojokan Activ Aiud nu a putut participa la acest eveniment, fiind prinsă într-o competiție în afara granițelor țării.

Ion Dumitrel: ”Sportul și cultura promovează cel mai mult imaginea județului”

Un iubitor al sportului, un fost practicant de orientare sportivă, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba a ținut să îi felicite pe toți performerii sportivi din 2015 și le-a transmis în primul rând sănătate și putere de muncă.

”Sportul și cultura promovează cel mai bine imaginea județului Alba. Noi ne mândrim cu voi, sportivi, antrenori, și cu rezultatele voastre. A fost un an destul de bun al sportului județean și vă urez tuturor multă sănătate și putere de muncă, iar la anul să fiți mai buni”, a precizat Ion Dumitrel.

Acesta a primit cadou din partea echipei Volei Alba Blaj un tricou, folosit în sezonul trecut de voleibalistele din ”Mica Romă” în duelurile care au adus titlul în județul Alba.

În final le transmitem felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au purtat cu mândrie drapelul județului Alba la toate competițiile la care au participat, precum și un gând bun organizatorilor care au conceput un alt fel de gală. Sărbători fericite!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.