alina boholtan 6Chiar dacă au trecut mai bine de doi ani de când Alina Boholțan a renunțat la cariera de atletă din cadrul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia alegând să plece în Marea Britanie, aceasta nu s-a retras definitiv și a continuat să alerge prin parcurile Londrei. Duminică, Alina a luat startul la un semimaraton alături de alți 15.000 de paticipanți și a terminat cursa pe un neașteptat loc 5, cu un timp de 1:27:31, peste așteptările sale!

Chiar dacă a fost una dintre sportivele cele mai bune ale județului și țării, proasta gestionare a sportului românesc a făcut-o pe Alina să renunțe și să plece în Anglia. Deși nu s-a mai antrenat corespunzător, fosta atletă nu a renunțat la alergare, iar parcurile din Londra i-au devenit rute obișnuite. Curajul, precum și dorința de a mai gusta din gloria vremurilor apuse au făcuto pe Alina Boholțan să se înscrie la „Vitality Hackney Half Marathon”, competiție găzudită de capitala Angliei, la care au participat 15.000 de iubitori ai acestui sport.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Alina a alergat în proba sa preferată cu un timp de invidiat, o ora, 27 de minute și 31 de secunde, reușind să se claseze pe poziția a 5-a pe tabelul feminin. Pe o căldură infernală, Alina Bololțan a prins o zi de grație și și-a bătut cu mult recordul pe care și-l propusese înaitne de cursă.

Acest rezultat este dovada vie că sportul se practică și din pasiune, chiar dacă nu a mai avut parte de antrenamente specifice în ultii ani, fosta atletă din Alba Iulia reușind să își pună amprenta pe un ”TOP Five” într-o cursă de semimaraton în Marea Britanie!

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.