s14 Grup copii Alba IuliaSalina Turda, probabil cel mai vizitat obiectiv turistic din Transilvania, a fost săptămâna trecuta gazda celei de-a doua ediții a festivalului șahist internațional “Cupa Salina Turda”. La competiție au participat peste 100 de copii din Irlanda, Moldova și România.

Organizatorii au oferit condiții de joc excelente pentru participanți, chiar în salina turdeană, numeroase premii în bani și obiecte (fond de premiere 2000 euro), precum și o excursie la Alba Iulia, unde au vizitat Cetatea Alba Carolina și alte obiective turistice, ghidați de antrenorul albaiulian Marius Ceteraș, care a fost și arbitru la una dintre secțiunile festivalului șahist turdean.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ca și la editia precedentă, copiii albaiulieni s-au aflat printre premianți. În turneul copiilor legitimați sub 10 ani, Ianis-Mihai Tarciuc (CSU Alba Iulia) a avut o evoluție excelentă terminând pe locul 2, la egalitate de puncte (5,5 din 7 partide) cu primul clasat Alexandru Mihălcescu (CS Viitorul Cluj-Napoca). Aceasta clasare pe podium este cel mai important succes de până acum pentru Ianis, care este și un elev foarte bun la scoala, fiind premiant la mai multe concursuri județene de matematica.

Un număr mare de copii albaiulieni au participat și în secțiunea pentru copii începători, aceștia obținând următoarele premii la categoriile lor de vârstă: Călina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani), George Pleșa (8 ani), Răzvan Burja-Udrea (8 ani) premiul I, Alexandru Simina (6 ani), Tudor Ciucă (7 ani), Cătălin Savu (7 ani) premiul II, David Dîrman (7 ani) premiul III. La această secțiune au participat copii din Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare și Turda.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.