Inaugurare Skatepark Alba Iulia36Iubitorii sporturilor extreme din Alba Iulia au un prilej de bucurie începând de astăzi, 9 octombrie 2015, zi în care Primăria municipiului Alba Iulia a inaugurat ”Bastion Skatepark”, cel mai bun spațiu pentru astfel de sporturi din România, potrivit primarului Mircea Hava. Construcția a costat 600.000 de euro, iar skatepark-ul se află amplasat în Cetatea Alba Carolina, în zona Bastionului ”Sfânta Elisabeta” în apropierea Bazei Sportive Pro Linca.

La evenimentul de ”tăiere a panglicii” au participat atât reprezentanți ai autorităților locale și județene, însă și practicanți ai sporturilor extreme din Cetatea Marii Uniri, pe biciclete sau skateboard-uri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia s-a declarat încântat de cum arată proiectul final al skatepark-ului și a lansat o invitație către toți iubitorii de sporturi extreme, care doresc să testeze acest perimetru.

”Mă bucur că am ajuns să inaugurăm acest proiect, pe care aș fi vrut să îl terminăm în luna mai, pentru ca iubitorii acestui sport să prindă o vară întreagă să îl testeze. Inaugurare Skatepark Alba Iulia44Tot ceea ce vedeți aici a fost construit din ideile iubitorilor de sporturi extreme. Ceea ce și-au dorit, au primit. Tot ei sunt cei care au gândit și regulamentul de funcționare și sunt sigur că vor fi foarte mute persoane care vor testa skatepark-ul. Este o construcție modernă, la fel cum este și Cetatea, cu toalete moderne, sistem de supraveghere video, și cel mai important este faptul că skatepark-ul este al orașului, deci oricine poate să îl folosească. Din câte știu eu, și am aflat tot de la cei care au gândit platforma, skatepark-ul din Alba Iulia este cel mai frumos și modern din țară. Mă bucur că această zonă a cetății a devenit una a sportului”, a declarat Mircea Hava.

Până la inaugurare, mai mulți împătimiți ai sporturilor extreme au testat noul skatepark, pe biciclete sau skateboard-uri, întrecându-se în ”scheme”, care au furat privirile celor prezenți la aest eveniment.

”Bastion Skatepark” a fost construit de SC General Game Sântimbru și a avut un contract în valoare de 2.814.136 de lei. Platforma amenajată cu elemente modulare se întinde pe o suprafață de 2191 de metri pătrați și conține: 107 module prefabricate skate, platfomă betonată (965 mp), spații verzi (742 mp), alei pietonale cu piatră (484 mp), sistem irigații, iluminat, sistem upraveghere video, spații interioare, grup sanitar, tunel de legătură cu șanțul principal al Cetății – Traseul Nordic.

”Raiul” iubitorilor de sporturi extreme are și un regulament de funcționare, acesta fiind aprobat de administrația locală. Este foarte important de știut că doar practicanții de sporturi extreme îl pot folosi, fiind interzise bicicletele de oraș sau scuterele. De asemenea, practicanții sunt obligați să folosească echipament de protecție.

Toți cei prezenți la acest eveniment s-au declarat fericiți de ceea ce au găsit pe platformă, dovadă că skatepark-ul a fost luat cu asalt încă dinainte de a fi inaugurat oficial. Construcția are un termen de garanție de 5 ani.

Mai jos puteți urmări câteva demonstrații de sport extrem, declarația primarului Mircea Hava, precum și o galerie foto cu noul skatepark al municipiului Alba Iulia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.