FOTO: SAHALBA.RO
FOTO: SAHALBA.RO

Trei victorii în primele trei partide, un start perfect pentru Mihnea Costachi la Campionatul European de juniori, care se desfășoară în perioada 21-30 septembrie la Porec (Croația). Juniorul albaiulian se află în continuare pe un trend ascendent, iar evoluțiile sale din primele partide din Croația, oferă un plus de încredere că Mihnea se poate lupta pentru medalii.

În prima runda Mihnea a obținut o victorie foarte frumoasă în doar 26 de mutări împotriva lui Ermin Sinanovic (Bosnia), după un atac fulgerator declanșat la mutarea 16 și continuat cu un sacrificiu de pion pentru inițiativă la mutarea următoare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida din runda a doua cu Mladev Rajkovic (Serbia) a fost mult mai complicată, chiar dramatică. După un început echilibrat de partidă, Mihnea a jucat prea riscant, intrând în poziție foarte dificilă. Deși albaiulianul a fost prins “în corzi”, acesta a rezistat eroic și a reușit să echilibreze jocul, adversarul său ratând momentul declanșării atacului decisiv. Finalul de partidă i-a aparținut în totalitate lui Mihnea Costachi, care a obținut avantaj material, pe care l-a transformat apoi impecabil într-o nouă victorie, obținută după 56 de mutări și aproape 5 ore de joc.

Partida din runda a treia împotriva lui Peter Ugroczky (Ungaria) s-a desfășurat într-un singur sens. Juniorul CSU Alba Iulia a profitat de o inexactitate a jucătorului maghiar la mutarea 16 și a lansat un atac, încheiat la mutarea 39 cu caștigarea damei adversarului, moment în care juniorul maghiar s-a recunoscut învins. Aceasta a fost o partida fără greșeală a elevului Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care s-a plasat astfel în plutonul fruntaș al categoriei juniori sub 16 ani, secțiune la care participă 67 de juniori din 37 de țări.

Turneul se desfășoară pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian, așa că partidele dintre favoriții la primele locuri abia încep. Jocul foarte energic al juniorului albaiulian din primele 3 runde oferă speranțe că Mihnea poate repeta evoluția extraordinară de la Campionatul Mondial de juniori sub 14 ani din 2014, când a obținut medalia de bronz, după un turneu în care nu a pierdut nicio partida.

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.