mihnea costachi marius ceterasSportul județului Alba se mai mâdrește cu o performanță! După titlul obținut de Volei Alba Blaj, argintul CSU Alba Iulia și calificarea atletei Ana Rodean la Olimpiadă, șahistul albaiulian Mihnea Costachi a obținut titlul de maestru internațional, depășindu-și la nici 17 ani antrenorul – pe Marius Ceteraș. Mihnea a precizat că este foarte fericit și mândru de această realizare, care  fost un obiectiv trasat în urmă cu un an și jumătate.

Festivalul Internațional de Șah ”Open Iași” a însemnat pentru Mihnea Costachi unul dintre cele mai bune cncursuri ale sale, acesta stabilind al 3-lea barem stabilit de FIDE și totodată fiind declarat maestru internațional.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La openu-ul de la Iași s-au înscris 75 de jucători din 14 țări, dintre aceștia 27 având titluri internaționale: 9 mari maeștri internaționali, 9 maeștri internationali și 9 maețtri FIDE. Albaiulianul a avut 3 victorii și 6 remize la acest turneu, pe care l-a terminat în partea superioară (locul al 7-lea), neînvins, fiind decalrat astfe lmaestru internațional după bifarea baremului impus de FIDE.

Mihnea Costachi: ”În 2018, când sărăbtorim un secol de la Marea Unire, îmi doresc să devin mare maestru internațional”

Mulțumit de ceea ce a realizat în ultima perioadă, Mihnea a precizat că va da totul pentru a avea concursuri cât mai bune și pentru a deveni mare maestru internațional.

„Sunt foarte mulțumit că am obținut titlul de maestru internațional, deoarece îmi propusesem încă din urmă cu un an și jumătate să ajung la acest nivel în vara acestui an. Următorul pas, spre titlul de mare maestru internațional, va fi cu siguranță mult mai dificil de făcut. Va trebui să joc în turnee mult mai puternice, împotriva unor adversari redutabili, fiindcă doar așa pot să îmi îmbunătațesc jocul și să ajung să evoluez constant la nivelul unui mare maestru. Asta înseamnă multă muncă, dar și cheltuieli mult mai mari, deoarece în Romania sunt doar 3-4 turnee de un asemenea nivel, astfel ca va trebui să particip la multe competiții în străinătate. Sper ca în anul 2018 să obțin și titlul de mare maestru internațional, mai ales că acel an va fi unul special pentru români, dar mai ales pentru albaiulieni”, a precizat șahistul Mihnea Costachi.

Până în prezent Mihnea Costachi este singurul șahist di ngaleria albaiuliană care deține acest titlu, Marius Ceteraș, Dorin Șerdean, Ovidiu Lupu, Adrian Sechereș sau George Ileană fiind maeștri FIDE.

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.