powerl-1Cel mai recunoscut sportiv din powerliftingul românesc, secretar general al Federației Române de Powerlifting, albaiulianul Ovidiu Pănăzan a devenit campion mondial la proba de împins din culcat la competiția desfășurată de curând în Estonia. Acesta a ridicat 217,5 kilograme și a luat medalia de aur cu acest rezultat, clasându-se pe locul a 4-lea la general. Rezultate notabile au avut și ceilalți sportivi din delegația României, Sorin Cazacu, Daniel Bălăiță, Ovidiu Negulici și Lucica Olah.

După o accidentare care l-a ținut departe de sala de antrenament mai mult timp, Ovidu Pănăzan a revenit în forță, iar anul 2016 s-a dovedit a fi unul bun pentru powerlifterul albaiulian.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acesta a condus delegația României la Campionatele Mondiale din Estonia, unde a și concurat, terminând pe un onorabil loc 4 la general.

Medalie de aur la împins din culcat!

Ovidiu Pănăzan a participat în categoria 83 de kilograme, acesta neavând adversar la proba sa preferată – împins din culcat. Chiar dacă a avut rezultate mut mai bune de-a lungul timpului, cele 217,5 kilograme împinse la piept i-au fost de ajuns să pună piciorul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din cadrul acestei probe și să primească medalia de aur.

Ovidiu Pănăzan a ratat proba la genoflexiuni și s-a clasat pe a 4-a poziție la îndreptări, unde a ridicat 252,5 kilograme.

Este un rezultat mare pentru sportul românesc, dar și pentru cel al județului Alba, mai ales în condițiile în care powerlifterii nu au beneficiat de sprijin din partea autoritățiilor locale și care se zbat zilnic pentru a ajunge la cea mai bună formă de antrenament chiar dacă nu au cele mai bune condiții.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.