universitar-3x3„Gala Sportului Local” pare să devină din ce în ce mai mult un fiasco total, asta după ce mai mulți sportivi și echipe din Alba Iulia au realizat că nici performanțele lor din anul 2016 nu au contat pentru Primăria Alba Iulia. 

Pe lângă jurnaliștii sportivi care au fost uitați de organizatori, s-au regăsit sportivi dar și echipe neglijate de autoritățile locale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vă prezentăm o parte din performanțele uitate de către autoritățile locale:

 1. Nicușor Stanciu (Anderlecht, Belgia, Liga 1) – Albaiulianul plecat în această vară de la Steaua București pe suma de 10 milioane de euro (cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc), component de bază al naționalei la Euro 2016 în Franța și  nu a fost nici măcar amintit de către autortitățile locale.
 2. Gheorghe Grozav (Terek Grozny – Liga 1 Rusia) – Autor a patru goluri în această toamnă, albaiulianul Gheorghe Grozav duce cu mândrie numele orașului în care s-a născut, însă edilii locali nu au considerat de bun simț să-l amintească și pe el la „Gala Sportului Local”.
 3. Nicolae Carnat – Puștiul minune a fotbalului albaiulian a semnat la 18 ani un contract de profesionist cu Wolverhampton, fiind component de bază a lotului național U-19.
 4. Universitatea 1 Decembrie 1918 – Câștigătoare a titlului național universitar, precum și ocupanta locului secund la Campionatele Europene Universitare, UAB nu a fost nici ea macar amintită de autoritățile locale în cadrul festivității de premiere.
 5. La Bolta – Alba Iulia: Echipa de minifotbal din Alba Iulia a reușit o performanță unică pentru minifotbalul albaiulian. Formația La Bolta reușind să cucerească Cupa și Supercupa României la minifotbal
 6.  CSU Alba Iulia – Echipa de baschet feminin a cucerit la finele sezonuli 2015-2016 medalia de argint în Liga Națională de Baschet Feminin, reprezentând de asemenea cu succes Alba Iulia și în CEWL, unde albaiuliencele au câștigat competiția.
 7. Secția de Box a CS Unirea- Antrenorul Emerit Nicolae Paștiu a fost dat și el uitării deși a avut rezultate notabile în 2016, nici acesta nu a fost amintit în cadrul evenimentului organizat de Primăria Alba Iulia.
 8. Orientare – Nici secția de orientare a clubului Unirea Alba Iulia nu a fost amintită de către edilii locali asta în ciuda faptului că de câțiva ani CS Unirea ține steagul sus la această categorie.
 9. Dans Sportiv- Deși avem câteva cluburi de dans sportiv din Alba Iulia, nici unul dintre acestea nu a fost amintit de către edilii locali.
 10.  Iosif Luca – Antrenează copii și juniori de 56 de ani, prin mâna lui trecut mii de copii care au deslușit tainele fotbalului alături de Iosif Luca, antrenor ajuns la 82 de ani, dar care încă se ocupă de pregătirea copiilor.
Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

 1. Daca l-ati nominalizat si pe Luca Iosif ar trebui sa-i enumerati si pe cei cativa zeci de antrenori voluntari care au muncit la Rival (inclusiv pe autorul articolului). Din pacate majoritatea care au obtinut performante au fost indepartati prin diverse metode ca nu cumva sa-si atribuie vreun merit. Mereu trofeele si diplomele trebuiau sa ajunga la acest Ramses al fotbalului albaiulian !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.