power 2În periaoda 9-11 octombrie, în Austria a avut loc cea de a 21-a ediție a Cupei Dunăării la Powerlifting. Sportivi din 4 țări, Austria, Germania, România și Slovacia s-au luptat pentru titlul de cel mai bun powerliftier și powerliftieră a Dunării. Albaiulianul Ovidiu Pănăzan a condus delegația României la această competiție, formată din 9 sportivi. România a terminat concursul pe locul al 3-lea la masculin, respectiv locul secund la feminin.

Florin Lupaș, singurul sportiv care a reprezentat județul Alba la Cupa Dunării 2015, legitimat la CS Powerlifting Stremț a obținut locul secund la general. ”Stremțeanul” a făcut genoflexiuni cu 340 de kilograme (loc 2), împins din culcat 252, 5 kilograme (loc 1) și a făcut îndreptări cu 282, 5 kilograme (loc 3).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acesta a concurat la categoria +120 de kilograme și s-a clasat pe treapta secundă a lupaspodiumului. Austria a devenit ”regina” Dunării în acest an, iar Germania s-a clasat pe locul secund în competiția masculină, iar la feminin, tot Austria a câștigat concursul, România a fost pe locul secund, iar Germania a completat podiumul.

”Sunt foarte mulțumit de rezultatele individuale ale sportivilor mei, care s-au pregătit intens pentru această ediție a Cupei Dunării. Am fost foarte aproape de țările care ne-au surcalsat, deci putem să spunem că am avut evoluții bune. Dacă aveam o situație financiară mai bună deplasam mai mulți sportivi. Din județul Alba nu am dus mai mulți concurenți deoarece cluburile din Alba nu au bani, iar competiția din Austria s-a desfășurat cu contribuția cluburilor”, a declarat Ovidiu Pănăzan, secretar general al Federației Române de Powerlifting.

În anul 2013 România a obținut cea mai bună performanță la această competiție, când s-a clasat pe prima treaptă a podiumului.

Următoarea competiție de powerlifting, Campionatul Național de Împins din Culcat se va desfășura pe 22 și 23 noiembrie, la Alba Iulia, sau la Sibiu, în cazul în care oficialii federali nu vor găsi sprijin în județul Alba.

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.