Echipa CSU Rugby Alba Iulia a luat parte, sâmbătă, la prima etapă a Campionatului Național de Rugby Amatori, organizat la București în Complexul Studențesc Tei.

Echipa albaiuliană a înregistrat următoarele rezultate: CSU Rugby Alba Iulia – GFP București 1-1 (la eseuri), partidă de rugby în 15 și CSU Rugby Alba Iulia – Arlechinii București 1-6 (la eseuri), partidă de rugby în 10. Eseurile echipei albaiuliene au fost înscrise de Horea Balea, cel de al doilea fiind unul de penalizare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În ultima partidă, Arlechinii București a învins la eseuri GFP București cu 1-0 (la eseuri), partidă de rugby în 10.

*Etapă la Alba Iulia în 2 noiembrie

„A fost prima etapă a acestui campionat pe care îl organizăm cu bunii noștri prieteni din București. S-a jucat într-un spirit de sportivitate desărvârșit, dar într-o atmosferă tristă, din pricina plecării mult prea timpurii a lui Horia Ungur, un mare sustinător al rugbyului autohton și al echipei noastre. Horia a avut o contribuție fundamentală în renașterea rugbyului în Alba Iulia și toți regretăm această despărțire absolut neașteptată și șocantă. Rezultatele înregistrate nu sunt relevante, ci faptul că, în primul rând, reușim să disputăm meciuri periodic. Cu puțin noroc, puteam înregistra și prima victorie, însă mai important e că echipa a progresat mult în ultima vreme, datorită seriozității și dăruirii jucătorilor și venirii unor grupuri de rugbiști de la Brașov și Cluj. Ei ne ajută enorm în dezvoltarea noastră, fiind vorba de oameni dedicați, în mod total, sportului cu balonul oval. A fost dificilă pentru noi trecerea imediată de la un meci de rugby în 15 la unul în 10, însă ne-am descurcat onorabil. Urmează cel mai important moment din istoria recentă a rugbyului albaiulian: cea de-a doua etapă a acestui campionat, pe care o vom organiza în Alba Iulia, în 2 noiembrie. Cu acest prilej, și echipa noastră de juniori va evolua pentru prima dată „acasă”. Facem tot ce putem ca să iasă bine și să ne ridicăm la nivelul de organizare de la București, care a fost un exemplu pentru toată lumea”, a declarat universitarul albaiulian Marius Rotar, iniţiatorul şi coordonatorul echipei CSU Rugby Alba Iulia.

Ca de obicei, domnul viceprimar Gabriel Pleșa a ajutat echipa CSU Rugby Alba Iulia, asigurând transportul jucătorilor la București. „Domnul Pleșa demonstrează, încă o dată, faptul că mai există oameni în Alba Iulia, la nivelul celor care conduc orașul, care prețuiesc rugbyul și ajută și pe cei mai care pornesc din nimic, pentru a construi ceva. E cam singurul, din păcate. Să sperăm că exemplul domniei sale va fi urmat și de alții. Noi nu ne reprezentăm doar pe noi în aceste meciuri, ci și orașul și Universitatea”,  a mai declarat Marius Rotar.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.