Între 3 și 4 august echipele de seniori și juniori ale CSU Rugby Alba Iulia au luat parte la ediţia a 17-a a Memorialului „Cristi Berb”, eveniment care se desfășoară anual la Timișoara.

Competiția a adunat peste 400 de practicanți ai sportului cu balonul oval, din Timișoara, Arad, Oradea, Sibiu, Piatra Neamț (echipă de rugby feminin) și Vârşeț (Serbia), fiind o bună ocazie de verificare a potențialului noii echipe de rugby din Alba Iulia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu acest prilej echipa de juniori a CSU Rugby Alba Iulia a debutat într-o competiție rugbistică, înregistrând și prima victorie (rugby în 7, 4-3 la eseuri cu Grandski Rugby Klub Vârșeț, din Serbia, eseuri marcate de Iulian Oros și Alex Metercz).

Cât privește echipa de seniori a clubului albaiulian, aceasta a disputat un meci amical de 50 de minute cu CSU AV Arad, rugby în 15, pierdut cu scorul de 1-6 la eseuri (eseul echipei CSU Rugby Alba Iulia a fost marcat de Călin Cătălin Curta, care a fost și căpitanul echipei).

„Am participat la o competiție foarte bine organizată și de înalt nivel. Felicitări organizatorilor! Mă bucur foarte mult pentru faptul că echipa noastră de juniori a debutat cu o victorie, în sfârșit. Copiii sunt fericiți că joacă rugby și asta este cea mai mare bucurie a noastră. Echipa de seniori a făcut o figură frumoasă, fiind în evident progres. Lumea a apreciat prestația noastră. Meciul cu Aradul a fost unul foarte greu, noi ajungând la Timișoara în efectiv incomplet, însă ne-am jucat șansa. Cel puțin în repriza a doua, pierdută cu 2-1 la eseuri, am jucat de la egal la egal cu o echipă de ani buni prezentă în Divizia Națională de Seniori. Se văd dăruirea jucătorilor pentru această echipă și munca depusă de antrenorii Dragoș Stepa și Ioan Damian”, a declarat Marius Rotar, iniţiatorul echipei de rugby din Alba Iulia

Deplasarea echipelor CSU Rugby Alba Iulia la Timișoara a fost posibilă cu ajutorul domnului viceprimar Gabriel Pleșa, un mare iubitor al rugbyului din oraș.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.