Alba Iulia a avut patru participanți la Campionatele Naționale de Juniori, desfășurate în perioada 1-12 februarie la Băile Felix. Dintre cei aproximativ 600 de șahiști, Mihnea Costachi, Adrian Sechereș, George Ileană și Radu Țâmpea s-au clasat pe podium, obținând medalii prețioase. Așa cum era de așteptat, Mihnea Costachi a devenit campion național la șah blitz și vicecampion la șah rapid.

Printre participanți s-au aflat și 9 șahisti albaiulieni, în frunte cu maestrul internațional Mihnea Costachi, acesta însa participând doar la probele rapide ale competiției, deoarece la începutul lunii a jucat în Openul Internațional de Seniori al Bulgariei, clasându-se pe un excelent loc 4.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Din lipsa sprijinului financiar, șahistii albaiulieni fie au reprezentat alte cluburi din țară, ceea ce face ca medaliile obținute să intre în palmaresul unor cluburi din alte județe, fie au facut deplasarea la competitie cont propriu.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de Mihnea Costachi (legitimat la Politehnica Iași), medalie de aur în proba de blitz și medalie de argint în proba de șah rapid la categoria juniori sub 18 ani.

Și Adrian Sechereș (CS Universitatea de Vest Timisoara) a avut rezultate notabile – medalie de aur în proba de sah rapid, respectiv medalie de bronz în proba de rezolvări de probleme și locul 4 în proba de șah clasic.

Evoluții bune au avut și reprezentanții CSU Alba Iulia, George Ileană clasându-se pe locul 4 în proba de blitz, locul 7 în proba de șah rapid și locul 8 în proba de șah clasic, în timp ce Radu Țâmpea s-a clasat pe locul 5 în proba de șah rapid, locul 6 în proba de șah clasic și locul 8 în proba de blitz.

Sub posibilitățile sale a evoluat Iustin Ciorgovean (CS Universitatea de Vest Timisoara) clasat pe același loc 10 în probele de șah clasic, șah rapid și blitz. De remarcat și debutul într-o competiție de campionat național a patru copii albaiulieni, care studiază șahul din 2015 în grupele de începatori ale Clubului Municipal de Șah Alba Iulia sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraș. Dintre aceștia Alexandru Simina (6 ani) a obținut un foarte bun loc 8 din 52 de participanți la categoria copii sub 8 ani în proba de dezlegări (rezolvări de probleme), dar și Anamaria Călina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani) și Gheorghe Pleșa (8 ani) s-au descurcat bine la debutul lor național și au potențial pentru a accede în loturile naționale de juniori anul viitor.

Iubitorii șahului albaiulian îi pot vedea jucând pe acești juniori sâmbătă, începand cu ora 15.00, la Alba Mall, acolo unde maestrul internațional Mihnea Costachi va oferi un simultan de șah. Pe durata evenimentului iubitorii jocului de șah vor putea juca partide amicale.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.