Unul dintre cei mai buni șahiști ai României, ajuns amestru internașional la 16 ani,Mihnea Costachi face furori la Openul Internațional de Șah de la Graz (Austria). Acesta a vut evoluții foarte bune și a reușit victorii neașteptate în fața unor adversari mult mai bine clasați în clasamentul mondial. După 4 runde, Mihnea se află pe poziția a 3-a a turneului, cu 3 victorii și o remiză!

Openul de Șah din Austria pare să îi priască lui Mihnea Costachi, care a a vut o evoluție foarte bună în prima parte a turneului. La această competiție participă 195 de jucători din 33 de țări, printre care se află și 15 mari maeștri internaționali și 30 de maeștei internaționali.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În prima rundă, Mihnea l-a învins pe austriacul Lukas Leisch, la capătul unei partide fără emoții pentru juniorul albaiulian. În runda a 2-a, după un joc cursiv, Mihnea a scos din ”joben” o serie de mutări interesante, care l-au derutat pe adversarul său, iar maestrul international Praveen Kumar (India) s-a recunoscut învins după 23 de mutări.

În cea de a 3-a rundă, Mihnea Costachi avea să întâlnească cel mai bun adversar di ncariera sa într-o partidă oficială, pe marele maestru internațional Markus Ragger (Austria), favorit la câștigarea turneului. După 4 ore de joc și o serie de mutări interesante, jocul s-a terminat cu o remiză, un rezultat excelent pentru Minea.

În cea de a 4-a rundă, Mihnea a avut o evoluție demnă de aplauze, acesta învingându-l pe Mustafa Ilmaz (Turcia), mare maestru internațional, cotat cu șansa a 3-a la turneul din Austria.

După aceste 4 runde, Mihnea Costachi, cotat cu șansa a 27-a la câștigarea turneului, se află pe poziția a 3-a în clasament, la egalitate de puncte cu alți 5 jucători și la o jumatate de punct în urma liderilor turneului Emre Can (Turcia) și Monika Socko (Polonia). Mihnea va evolua astăzi, în runda a 5-a, cu Roven Vogel (Germania), fost campion mondial de juniori.

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.