Alba Iulia devine ”capitala” șahului românesc! După marele eveniment organizat în acest an, Openul Internațional de Șah, Cetatea Marii Uniri se bucură pentru dreptul primit de a organiza Cupa României la Șah în 2017, precum și a doua ediție a Openului Internațional de Șah, competiții care vor aduna în ”cealaltă capitală” sahiști din toate colțurile lumii.

Consiliul Director al Federatiei Romane de Șah a aprobat oferta Asociației Județene de Șah Alba de a organiza, în premieră, Cupei României. Evenimentul va avea loc la Alba Iulia în perioada 19-21 mai 2017.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Întrecerea de șah rapid se desfaăoară pe echipe formate din 4 jucatori plus rezerve și va aduna la start cele mai puternice cluburi de șah din țara noastră, fiind a doua ca importanță în calendarul competițional național după Superliga Naționala pe echipe.

Șahiștii județului Alba se vor ”duela” cu maeștri internaționali din topul mondial, care reprezinta cluburile: AEM Luxten Timișoara, CSM Baia Mare, Medicina Timișoara, Politehnica Iași, Vados Arad, Universitatea de Vest Timișoara, Clubul Central de Șah București, CSM Bucuresti, dar și alte structuri de elită din România.


  • Openul Internațional de Șah – la a doua ediție în Alba Iulia

Cupa României nu este singura competiție sahistă importantă care va fi găzduită anul viitor de municipiul Alba Iulia. Federația Română de Șah a decis să continue parteneriatul cu structurile din Alba pentru a găzdui în perioada 12-19 mai 2017, la Alba Iulia, cea de a 2-a ediție a Openului Internațional de Șah. Organizatorii speră ca în acest an să atragă la turneu participanți din peste 15 țări. La fel ca și în anul precedent, în paralel cu turneul internațional principal, se vor organiza și alte competiții de șah clasic, șah rapid și blitz pentru copii și amatori.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.