Marius Ceteraș, maestrul FIDE a deplasat o delegație formată din 6 șahiști albaiulieni la Cupa ”Moș Nicolae” de la Târgu Mureș. Aceștia au avut rezultate bune, delegația obținând două medalii, prin Ianis Mihai Tarciu (locul 2 la sub 10 ani) și Anamaria Călin Furdui (locul 3 la sub 8 ani).

Cupa ”Moș Nicolae” de la Târgu Mureș a reunit la start zeci de sportivi din Alba, Cluj, Hargita și Mureș. Competiția a fost dedicată tinerilor șahiști, fiind un turneu puternic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun rezultat al delegației albaiuliene a fost obținut de Ianis Mihai Tarciuc, clasat pe locul al 2-lea la categoria copii sub 10 ani, la egalitate de puncte cu primul clasat Vlad Alexandru Enache (Târgu Mureș) și cu Raul Ferențiu (Cluj-Napoca), toți trei acumulând 5,5 puncte din 7 partide jucate.

Surpriza a fost produsă de Anamaria Călina Furdui, care s-a clasat pe locul al 3-lea la categoria fetițe sub 8 ani, deși are doar 6 ani și a debutat în competițiile pentru copii legitimați doar în urmă cu două săptămâni.

Foarte aproape să urce pe podium a fost și Gheorghe Pleșa, clasat pe locul 5, dar merită remarcată și evoluația curajoasă a celorlalți copii albaiulieni participanți la categoria copii legitimați sub 8 ani, Răzvan Burja Udrea (8 ani), Andrei Simina (7 ani) și Alexandru Simina (6 ani), care după ce au obținut mai multe premii în concursurile pentru copii nelegitimați, au început din acest an să participe în competițiile interjudețene pentru copii legitimați, urmând a-și face debutul în campionatele naționale de copii și juniori în 2017.

Moș Nicolae le-a adus tuturor participanților multe dulciuri, iar celor clasați pe podium – diplome și medalii.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.