Mihnea la CE din Croatia 3Deși a fost răcit în ultimele 4 zile ale turneului din Croația, Mihnea Costachi a reușit o clasare lăudabilă la Campionatul European de juniori la șah clasic. Albaiulianul s-a clasat pe poziția a 7-a din 67 de de participanți. Mihnea a adunat 5 victorii, două remize și două înfrângeri la acestă competiție, acumulând 6,5 puncte. 

Deschiderea a fost punctul slab al lui Mihnea și în runda a 8-a, în care juniorul albaiulian l-a avut ca adversar pe Guillaume Philippe (Franța). Francezul a folosit o variantă mai rară a Gambitului Regelui, o deschidere foarte periculoasă folosită în trecut și de protagoniștii celebrului “meci al secolului” Bobby Fischer și Boris Spassky. Surprins total de alegerea adversarului, Mihnea a reacționat mult prea riscant, a intrat în poziție dificilă și s-a recunoscut învins la mutarea 36.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu victoria din ultima rundă împotriva unui alt român, Alexandru Banzea (Apa Nova București), după o partidă nebună cu mai multe răsturnări de situație, Mihnea Costachi a acumulat un total de 6 puncte, clasându-se pe un merituos loc 7.

“Per ansamblu, Mihnea a făcut un turneu foarte bun, a fost permanent în lupta pentru podium, rezultatul său fiind corespunzător unei performanțe rating 2418. Altfel spus a jucat puțin peste nivelul său actual, el având un rating internațional 2408. Nu a fost suficient pentru o medalie, dar locul 7 din 67 de participanți la un turneu de un asemenea nivel este mai mult decât onorabil. Vom încerca să pregătim cât mai bine și participarea la Campionatul Mondial de juniori din Grecia, al cărui start este programat în 25 octombrie, CSU Alba Iulia urmând a avea doi reprezentanți la acest regal al șahului juvenil mondial: Mihnea Costachi și George Ileană. Felicit toți juniorii români pentru rezultatele obținute, cele mai bune din ultimii ani la un Campionat European de juniori, și în special pe cei care au urcat pe podium: Dragoș Antonica (Galați) argint la copii sub 10 ani, Mihnea Ognean (Târgu Mureș) argint la copii sub 12 ani și Mihaela Trifoi (Sighetu Marmației) bronz la categoria fetițe sub 10 ani” a precizat Marius Ceteras, antrenor CSU Alba Iulia.

Titlul de campion european a fost câștigat de Leonid Sawlin (Germania) 7,5 puncte, podiumul fiind completat de Andreas Kelires (Cipru) 7 puncte și Tuna Tuncer (Turcia) 6,5 puncte.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.