e05Comuna harghiteană Corund, probabil una dintre cel mai bine dezvoltate localități rurale din România, a găzduit în perioada 17-20 septembrie, prima ediție a Festivalului Internațional de Șah “Ceramica” Corund, organizat de Asociația Clubul de Șah Ceramica Corund cu sprijinul Primăriei Corund și al Consiliului Județean Harghita.

Grație echipei organizatorice, în frunte cu Șandor Levente, condițiile de joc au fost impecabile, similare celor de la marile openuri din străinătate. La cele două secțiuni ale festivalului, seniori și copii sub 12 ani, au participat 111 șahiști din România, Ungaria și Germania, dintre aceștia 6 având titluri internaționale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Șahistii de la CSU Alba Iulia s-au aflat în prim-planul întrecerilor, toți cei 4 reprezentanți ai clubului obținând premii. Maestrul FIDE Marius Ceteraș s-a impus în proba de blitz cu 6 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu următorii doi clasați, maestrul FIDE Lehel Vrencian (CN Aprily Lajos Brașov) și maestru internațional Daniel Baratosi (CSU Ploiești), dar având coeficient de departajare superior s-a clasat pe locul 5 în proba de șah clasic cu 5.5 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu Sandor Petruț (Chindia Târgoviște), Daniel Baratosi (CSU Ploiești) si Radu Toma (AEM Luxten Timișoara), dar având în această probă coeficient de departajare mai slab. Proba de șah clasic a fost câștigata de Takacs Balazs (Ungaria).

Foarte bine au evoluat și juniorii albaiulieni prezenți la turneu. George Ileană și Iustin Ciorgovean au acumulat 4,5 puncte și au primit premiile speciale pentru cei mai buni juniori sub 14 în proba de șah clasic. Deși a fost cel mai tânăr participant în secțiunea seniorilor, Radu Țâmpea (9 ani) a acumulat 3 puncte din 7 partide în proba de șah clasic, în plus mezinul delegației CSU Alba Iulia obținând premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani în proba de blitz, în care a acumulat 4 puncte din 7 partide.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.