Arad - Mihnea 2Tânărul șahist albaiulian Mihnea Costachi (16 ani) continuă seria evoluțiilor excelente din acest an. Juniorul legitimat în acest sezon la Politehnica Iași s-a clasat pe locul 4 la unul dintre cele mai puternice turnee open care se organizează în România, Arad Open, la startul căruia s-au aflat 245 de jucători din 12 țări, 5 dintre aceștia având titlul de mare maestru internațional.  Fondul de premiere a fost de peste 40.000 lei, dintre care 6000 lei pentru primul clasat.

Ediția din acest an a festivalului internațional șahist de la Arad a fost câștigata de principalul favorit al turneului, marele maestru internațional Andrei Istrătescu (Franța) cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 8 jucători cu 7 puncte: Vlad Jianu (România), Balogh Imre (Ungaria), Mihnea Costachi, Tiberiu Georgescu, Lucian Miron, Balla Tamas, Andrei Cioară si Radu Toma (toți din România). Pentru clasarea pe locul 4, Mihnea Costachi a obținut un premiu de 2200 lei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De remarcat și evoluția bună a altor juniori albaiulieni. Adrian Sechereș (18 ani) și George Ileană (15 ani) au acumulat câte 6 puncte, ambii pierzând doar împotriva marelului maestru internațional Vlad Jianu și a unui maestru international, in timp ce mezinul Radu Țâmpea (10 ani) a acumulat 4 puncte, reușind să obțină un plus de 30 de puncte la coeficientul rating.

Pentru Mihnea Costachi turneul arădean a fost ultima repetiție înainte de Campionatele Europene de juniori de la Praga, care se vor desfășura în perioada 18-29 august, o competiție la care elevul Colegiului National “Horea, Cloșca și Crșsan” din Alba Iulia speră la o clasare cât mai buna. Adrian Sechereș și George Ileană au plecat din Arad direct la Timișoara, unde participă la Cupa Universtitatea de Vest Timisoara.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.