Mihnea la CE din Croatia 3După startul excelent cu trei victorii în primele trei runde, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) se luptă de la egal la egal cu principalii contracandidați la medaliile Campionatului European de juniori la șah clasic din Corația, iar după 7 runde, albaiulianul rămâne, cu 4 victorii, două remize și o înfrângere, fapt ce întărește speranțele pentru un rezultat mare la această competiție de anvergură. 

Partida din runda a 4-a, împotriva favoritului nr. 4 al turneului, maestrul internațional Andreas Kelires (Cipru), a fost una mai puțin reușită pentru juniorul albaiulian. La ieșirea din deschidere, într-o poziție în care trebuia să se mulțumească cu egalitatea, Mihnea a provocat lupta în mod nejustificat, intrând rapid în poziție grea și trebuind să se recunoască învins la mutarea 33.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Din fericire Mihnea și-a revenit rapid, obținând o victorie categorică cu piesele albe în runda a 5-a împotriva favoritului nr. 8 al turneului, maestrul FIDE Lorenzo Lodici (Italia). Jucătorul italian s-a aflat permanent în defensivă, fiind depășit clar de juniorul albaiulian, care s-a impus la mutarea 37, după 3 ore și jumătate de joc.

În runda a 6-a, elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a jucat împotriva favoritului nr. 2 al turneului, Nikolas Theodorou (Grecia). Deși a obținut clar poziție superioară și a presat toată partida, Mihnea Costachi nu a reușit să obțină victoria, trebuind să se mulțumească cu remiză după 60 de mutări și 4 ore de joc.

Tot cu remiză s-a terminat și partida din runda a 7-a a juniorului albaiulian. Deși a avut piesele albe, Mihnea Costachi a fost surprins în deschidere de adversarul său Tuna Tuncer (Turcia), care a preluat treptat inițiativa. Schimbând câteva piese, Mihnea a diminuat presiunea adversarului și a obținut remiza în final.

După 7 runde și cu doi pași înainte de final, Mihnea Costachi se află pe locul 5-8 din cei 67 de participanți la categoria sa de vârstă, cu 5 puncte, la un punct în spatele liderului Leonid Sawlin (Germania) și o jumătate de punct de Andreas Kelires (Cipru), Parviz Gasimov (Azerbaidjan) și Andrei Dolana (Romania), la egalitate de puncte cu juniorul albaiulian aflându-se alți 3 jucători.

Următorul adversar al lui Mihnea Costachi va fi Guillaume Philippe (Franța), juniorul albaiulian urmând să joace astăzi, cu piesele albe.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.