Mihnea-Costachi-2Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a reusit o noua performanta de exceptie, chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Cotat ca favoritul numarul 16 la startul Openului Romgaz de la Medias, un turneu international cu 175 de participanti din 7 tari, dintre care 8 avand titlul de mare maestru international, Mihnea a reusit un parcurs exceptional, terminand concursul pe locul 2 cu 7,5 puncte din 9 partide, la egalitate de puncte cu primul clasat, marele maestru international Andrei Istratescu, favoritul nr.1 al turneului.

Miercuri, in prima zi a turneului, Mihnea a acumulat 3 victorii, dar a si pierdut in runda a 4-a impotriva ucrainianului Vadim Razim, favoritul nr.6 al openului de la Medias. In a doua zi a turneului, de 1 Decembrie, tanarul maestru international albaiulian in varsta de 16 ani a jucat aproape perfect obtinand 4,5 puncte in ultimele 5 partide. Printre invinsii sai s-au numarat doi mari maestrii internationali componenti ai echipei nationale de seniori a Romaniei: Vlad Jianu, care cu doua zile in urma castigase Turneul Regilor de la Medias, un turneu intre componentii selectionatelor nationale de seniori si senioare ale Romaniei, si Vladislav Nevednichy, castigatorul Openului International de Sah al Romaniei desfasurat in luna martie la Alba Iulia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Iata clasamentul final: 1-2. MMI Andrei Istratescu (FRA), MI Mihnea Costachi (ROM) 7,5 puncte, 3-11. MMI Vlad Jianu (ROM), Vadim Razim (UKR), MMI Gergely Szabo (ROM), MMI Konstantin Tarlev (UKR), MI Rodriguez Reinier Castellanos (ESP), MMI Bela Badea (ROM), MI Mihai Grunberg (ROM), MMI Ciprian Nanu (ROM), MI Adrian Petrisor (ROM) 7 puncte, 12-19. MMI Vladislav Nevednichi (ROM), MI Lucian Miron (ROM), MF Aleksandar Milosevic (SRB), MMI Vasile Sanduleac (MDA), MI Sergiu Bargan (MDA), MI Alexandru Manea (ROM), Petru Ursan (ROM), MF Paul Rusan (ROM) …. (175 de participanti)

Pentru evolutia sa Mihnea Costachi a fost rasplatit cu un premiu de 2500 lei, fondul total de premiere al turneului fiind de circa 22000 lei. Openul international de la Medias a fost organizat de ACS Elisabeta Polihroniade si SNGN Romgaz SA in colaborare cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias.

De notat si evolutia buna a altor copii albaiulieni prezenti la cel mai puternic turneu de sah rapid de seniori organizat in acest an in Romania pentru a acumula experienta. In varsta de 10 ani, Ianis Tarciuc si Radu Tampea au acumulat cate 4,5 puncte, in timp ce mezinii delegatiei, Gheorghe Plesa si Razvan Burja-Udrea, ambii in varsta de 8 ani, au acumulat 3 puncte, respectiv 2 puncte, impotriva mult mai experimentatilor lor adversari.

Imediat dupa terminarea competitiei, Mihnea Costachi a plecat spre Brasov unde va participa in acest weekend la Campionatele Nationale de seniori de sah rapid si blitz.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.