mihneaUnul dintre cei mai buni șahiști ai României, albaiulianul Mihnea Costachi își reia activitatea competițională în noul an. Șahistul din Cetatea Marii Uniri va participa în următoarea perioadă la două turnee puternice găzduite în Bulgaria și Irlanda.

La ce i16 ani pe care îi va împlini în luna martie, Mihnea Costachi este cel mai bine cotat jucător de şah din judeţul Alba, deținând titlul de maestru FIDE. Cu toate că are o vârstă fragedă, Mihnea va bifa în 2016 – 10 ani de activitate în care a reușit să câștige premii importante devenind unul dintre cei mai apreciați jucători ai sportului minții din România, dar și de peste hotare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu toate că a avut o lună de pauză, Mihnea s-a pregătit intens în toată această perioadă, iar în weekend-ul care urmează va participa la Campionatul Internațional Open al Bulgariei. Competiția de la Plovdiv reunește la start peste 250 de șahisti din 17 țări, semn că turneul va fi unul puternic.

În perioada 19-21 februarie, Costachi va lua startul în Festivalul Internațional de Șah de la Bunratty (Irlanda). La acest turneu vor participa mai mulți maeștri internaționali de renume, printre care și Nigel Short, cel care a jucat finala mondialului din anul 1993.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.