Juniorii albaiulieni au obținut patru medalii la un turneu internațional de șah. 

Şase juniori legitimaţi la CSM Unirea Alba Iulia au participat în weekend la Cupa „Alexandru Hoţopan” de la Gyula, turneu ajuns la a 10-a ediţie. Prezenţa şahiştilor din Alba Iulia a venit în urma unei invitaţii a Asociaţiei Şahiştilor Români din Ungaria.

La startul turneului găzduit de Colegiul „Nicolae Bălcescu” din Gyula s-au aflat şahişti din România, Serbia şi Ungaria.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Juniorii albaiulieni au avut o evoluţie foarte bună, obţinând patru medalii.

Remarcăm parcursul lui George Pleșa, care s-a situat pe locul 2 în clasamentul general cu 6 puncte din 7 jocuri, fiind învins doar de câştigătorul concursului, Flavius Sida (Palatul Copiilor Arad), el primind medalia de aur la categoria copii sub 14 ani.

Anamaria Călina Furdui s-a clasat prima în competiţia junioarelor, în timp ce Alexandru Simina şi Andrei Simina au obţinut medalii de argint la categoriile sub 18, respectiv sub 14 ani.

Bună a fost şi evoluţia fraţilor Dragoş şi David Vesa, aflaţi la prima participare într-o competiţie interţională de juniori.

În turneul părinţilor, desfăşurat în paralel cu turneul copiilor, Călin Furdui şi Iulian Pleşa s-au clasat pe locul 3 cu 4 puncte, în timp ce Marius Simina a ocupat locul 7 cu 2,5 puncte.

Festivalul şahist de la Gyula s-a încheiat cu un simultan la 33 de mese oferit participanţilor din turneu de marele maestru international Balogh Imre (Ungaria) și maestrul FIDE albaiulian Marius Ceteraș. Cei doi au jucat în tandem, efectuând alternativ, fără să se consulte intre ei, câte o mutare la fiecare din cele 33 de mese. Deşi printre adversari s-au aflat şi jucători experimentaţi având titlul de candidat de maestru în Serbia sau Ungaria, scorul final a fost net favorabil simultaniştilor care au câştigat cu 32-1, singurele remize fiind obţinute de Petr Zsurka (Râtişor – Serbia) şi Banyai Istvan (Gyula).

„Mai mult decât rezultatele însă trebuie apreciat cadrul foarte amical în care s-a desfăşurat competiţia, şahiştii români, maghiari şi sârbi fiind plăcut impresionaţi de eforturile făcute de gazdele noastre, în frunte cu Janos Kozma, preşedintele asociaţiei care a organizat turneul, alături de personalul Colegiului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, sponsorii competiţiei şi toţi ceilalţi localnici care şi-au adus contribuţia la reuşita evenimentului”, a precizat Marius Ceteraş.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.